Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vozí s sebou Gábinu! Koukalová je s biatlonisty na Světovém poháru

Autor: Petr Žaloudek

Její úsměv, kterým právě častuje slovinský biatlonový ráj Pokljuka, je nepřehlédnutelný. I na startu nové sezony je Gabriela Koukalová (29) u toho. I když jen jako iluze starých pořádků.

Nerozešli se zrovna v dobrém. Její autobiografie se otřela o všechny včetně bývalého šéftrenéra Rybáře i předsedu svazu Hamzu. O to víc možná překvapí, že se tvář Gábiny i nadále chichotá na servisním kamionu českého týmu, ve kterém se připravují závodníkům lyže a který objede všech osm evropských štací této sezony.

Už ji neřeší

To, že »je« Koukalová v Pokljuce vidět, lze brát i symbolicky. Právě zde před šesti lety odstartovala senzačním zlatem, stříbrem a bronzem svůj pohádkový příběh. A to, že nakonec sklouzl spíš do škatulky hororu, stejně nebyl důvod, aby se v létě někdo snažil ji z návěsu »smýt«.

Ať už z vděku, protože právě ona přitáhla k biatlonu miliony fanoušků, nebo proto, že je to stále reklama k nezaplacení. „My už Gábinu neřešíme. Nebyla ani minulou sezonu, koukáme se dopředu. To je téma, které jsme nějakou formou už uzavřeli,“ říká na téma Koukalová Ondřej Rybář, nyní sportovní ředitel svazu.

Touží po dítěti

I když by si to mnozí fandové přáli, její návrat je v podstatě vyloučený. „Mám se teď dobře, fakt dobře. Myslím, že je to začátek šťastného života,“ řekla v pořadu 13. komnata a dodala: „Mám strašně ráda děti a už bych hrozně nějaké chtěla. Těším se na to.“ Svůj Facebook aktuálně sice zasypává videi, jak cvičí, k nim však píše: „Rozhodně nestartuji přípravu na olympiádu!“

Servisní vůz českých biatlonistů na prvním závodu Světového poháru i s portrétem Gabriely Koukalové
Servisní vůz českých biatlonistů na prvním závodu Světového poháru i s portrétem Gabriely Koukalové

Koukalová: Chápu, že lidi rádi vidí někoho vítězit a usmívat se, ale je to pouze skořápka
Video se připravuje ...

ANKETA: Konečně se někdo nebál říct pravdu, vzkazují fanoušci Koukalové
Video se připravuje ...

Dostál o postavení žen ve sportu: S Haníkem nesouhlasím, debatu rozpoutala Koukalová
Video se připravuje ...

Budoucnost Gabriely Koukalové? Dveře má otevřené, rozhodnutí je na ní, říká Rybář
Video se připravuje ...