Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dojatý kouč Slavie: Proč lidi odcházeli? Sundávám čepici dolů, kluci

Autor: med

Kvůli vykázaní v Seville na tribunu nesměl v pražské odvetě na lavičku Slavie. O to víc asistent Zdeněk Houštecký při strhujícím utkání trpěl. Když slávisté rozhodli o výhře 4:3 v prodloužení o postupu do čtvrtfinále Evropské ligy, neudržel spolupracovník Jindřicha Trpišovského slzy v očích a ve studiu ČT sport dal průchod emocím. „Jsem z toho úplně vyřízenej a dojatej. Lidi odcházeli pryč a my jsme se divili, proč odchází. Kluci to ale otočili, klobouk dolů před nimi,“ sypal ze sebe Houštecký.

Moderátor studia Pavel Čapek a trenér Vlašimi Erich Brabec jako další expert byli svědky toho, jak asistent slávistického kouče dal před kamerami naplno průchod emocím.

„Dokázali jsme něco… Já nemůžu mluvit. Jsem nepoužitelnej. Je neuvěřitelný, co se nám povedlo. Sundávám čepici dolů a nemám slov!“ slzel Houštecký.

Dojatý asistent trenéra Trpišovského Zdeněk Houštecký ve studiu ČT Sport po postupu Slavie
Dojatý asistent trenéra Trpišovského Zdeněk Houštecký ve studiu ČT Sport po postupu Slavie

Pro něho byl španělský celek jedním z nejtěžších soupeřů. Před výkopem jej dokonce přirovnal k formuli 1.

„Sevilla byla v této fázi pro mě nejlepší tým a my ho vyřadili! Žijeme si svůj sen. Vždyť s Tomášem Součkem jdeme už od Viktorky Žižkov, a kdyby nám tohle někdo před pěti lety řekl, nebudeme tomu věřit. Je to pohádka. Nemám k tomu žádných jiných slov,“ pokračoval dlouholetý Trpišovského spolupracovník.

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

A kam podle něho senzační výsledek červenobílé posune? Houštecký věří, že Slavia může dokázat ještě velké věci.

„Doufám, že nám zahraniční kluby nevyplení tým, protože máme výborný kádr. Máme v něm skvělé fotbalisty i srdcaře. Neskutečná parta lidí. Prožívám nepopsatelné emoce, to musí člověk zažít,“ dodal bývalý fotbalista.

Eden v extázi, Slavia šokovala Sevillu v závěru prodloužení a slaví neuvěřitelný postup
Video se připravuje ...