Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tenistka Muchová vyměnila raketu za kytaru! Popsala, jaké to bylo poprvé...

Autor: roc

Vedle strun na raketě ovládá tenistka Karolína Muchová (23) i ty na kytaře. A i když se svým koníčkem moc nechlubí, zahrála si dokonce v hudebním klipu.

Kdyby ji před lety rodiče nepřivedli na kurt, možná by dnes obrážela kluby a festivaly. Půvabná rodačka z Olomouce zjistila, že má hudební nadání! Zamilovala se do kytary. „Nehraju na ni úplně dlouho. Asi to moc lidí neví. Občas si prostě brnkám,“ řekla Blesku.

O jejím talentu se však dozvěděl muzikálový zpěvák Zdeněk Hrubý (48), který nynější 21. hráčku světa přizval k natáčení videoklipu ke své nové písni. „Zdeněk má rád tenis a zná se s mým manažerem. Zkontaktovali jsme se a mně se ten nápad moc líbil. Bylo to pro mě takový poprvý,“ přiznala Karolína.

Takhle Karolínu Muchovou neznáte
Takhle Karolínu Muchovou neznáte

Že ke hře na strunný nástroj opravdu tíhne, už stačil zjistit i její tým. Hvězdička, jež za pouhý rok přeskočila ve světovém žebříčku více než dvě stě soupeřek, proto dostala kvalitní kytaru jako dárek po skvělém tažení letošním Wimbledonem. „Byla to sázka s manažerem, že když se dostanu do čtvrtfinále, což se mi povedlo, vyhraju kytaru. Vždycky takhle o něco hrajeme, protože mě to motivuje,“ culila se.

A protože pilováním »muzikantského« umění tráví většinu volného času, jehož nemá zrovna mnoho, nezbývá už jí moc prostoru pro jiné aktivity. Stranou musely jít i vztahy! „Teď nikoho nemám. Tenis je v tomhle takovej. Je to život na cestách, na tyhle věci není úplně čas,“ prozradila svobodná plavovláska.