Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Žhavý Super Bowl: Shakira házela zadkem, JLo u tyče, partner byl pyšný

Autor: jab

Miliony lidí po celém světě si zapínají Super Bowl jen kvůli poločasové přestávce. Když se zase začne hrát americký fotbal, stačilo, klik, vypínají televizi. Finále NFL nabídlo v noci z neděle na pondělí skvělou show, jak na hřišti, kde se po senzačním obratu radovali z vítězství 31:20 nad San Franciskem hráči Kansas City Chiefs, tak o pauze. V hlavní roli se představila Shakira a Jennifer Lopez.

Vloni v Atlantě, kde slavil po triumfu 13:3 nad Los Angeles Rams ikonický Tom Brady s New England Patriots, se role headlinerů chopili Maroon 5. Šeď, nuda, fanoušci kritikou nešetřili. Ale letošek? To byla jinačí jízda. Organizátoři šli na jistotu, v Miami, kde sídlí početná hispánská komunita, obsadili do hlavních rolí latinskoamerické interpretky Shakiru s Jennifer Lopez.

Shakira zase ukázala, proč jedním z jejích největších hitů song "Hips Don't Lie".
Shakira zase ukázala, proč jedním z jejích největších hitů song "Hips Don't Lie".

Ta coby „holka z Bronxu“ na jeviště vpadla v černé kůži se cvočky z věžičky připomínající vrchol newyorského mrakodrapu Empire State Building. 

Obě navíc mají ke sportu osobní vztah, manželem kolumbijské zpěvačky Shakiry je španělský fotbalový reprezentant a obránce Barcelony Gerard Piqué, JLo zase tvoří pár s bývalou baseballovou hvězdou MLB Alexem Rodriguezem, který 12 let zářil v dresu New York Yankees a celkem v MLB odehrál 22 sezon.

Rodriguez byl v Miami dokonce osobně přítomný a „party“ si velmi užil. „Úžasné, absolutně jsi to tady zbořila. Jsem na tebe pyšný, Jen,“ napsal populární sportovec.

„Nejlepší narozeninový dárek, který jsem mohla dostat, byla podpora fanoušků a můj nejúžasnější a nejpracovitější tým, stejně jako skvělí tanečníci. Zdolali jsme Kilimandžáro a přepsali historii, bez vás by to nebylo možné,“ tweetovala po konci Super Bowlu Shakira.

Během svého vystoupení na Hard Rock Stadium obě zazpívaly zkrácené verze svých největších hitů, více než 62 tisíc fanoušků včetně Lady Gaga, Beyoncé nebo bývalého člena legendárních Beatles Paula McCartneyho dostaly do varu hlavně společné songy „Let's Get Loud“ a „Waka Waka“. Jednu písničku si JLo dokonce střihla se svou dcerou Emme.

A jelikož Shakira i Jennifer Lopez jsou i skvělé tanečnice a choreografky, nouze nebyla ani o odvážné kreace. Už 50letá dračice Lopezová pobavila svým boa, které se přeměnilo z jedné strany v americkou vlajku, a z druhé ve vlajku Portorika, odkud pocházeli zpěvaččiny rodiče, i divokým tancem u tyče. O sedm let mladší Shakira zase ukázala, proč jedním z jejích největších hitů je song „Hips Don't Lie“.

„Muchas gracias,“ rozloučily se obě zpěvačky s nadšeným publikem. Ale smeknout klobouk si zasloužily spíše ony... A také quarterback Kansasu Patrick Mahomes, který třemi touchdownovými přihrávkami v posledních patnácti minutách dovedl svůj tým k výhře 31:20.

Chiefs tak mohli oslavit první vítězství v Super Bowlu po 50 letech, Mahomes získal cenu MVP finále.

Dvanáctiminutová show o přestávce mezi poločasy, která začínala před 53 lety univerzitními kapelami a středoškolskými roztleskávačkami, se stala oblíbenou součástí Super Bowl podobně jako samotná hra. Finále sleduje asi 100 milionů televizních diváků ve Spojených státech. Se Super Bowlem se také pojí nejdražší reklamní prostor, letos cena za třicetisekundový spot v televizi během přímého přenosu vyšplhala na 5,6 milionu dolarů. Prohlédněte si nejlepší automobilové reklamy letošního roku.