Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Legenda San Jose: změna k nepoznání! Thornton omládl o několik let

Autor: apr

Peter Forsberg a nájezdová klička z finále olympijského turnaje 1994, Bobby Orr a zakončení v letu ve finále Stanley Cupu či Wayne Gretzky a číslo 99. Věci, které k sobě tak nějak neodmyslitelně patří. Stejně tak to bylo i v případě Joe Thorntona ze San Jose Sharks a jeho nepřehlédnutelného plnovousu. Ikonická hokejová brada je ale minimálně na nějakou dobu fuč.

Nepřehlédli jste ho. Pokud jste Joe Thorntona nerozpoznali na ledě podle jemu vlastních pohybů, podle mohutného plnovousu jste ho našli vždy. Fanoušci San Jose Sharks, a nejen oni, si ale budou muset najít nový způsob rozpoznávání, alespoň na určitý čas.

„Jumbo Joe“ totiž své vousy v době, kdy NHL kvůli koronavirové pandemii již téměř dva měsíce stojí, úplně oholil. Spoluhráč českých hokejistů Tomáše Hertla a Radima Šimka jako by rázem omládl o několik let, což ocenila úsměvem a vztyčenými palci vzhůru i jeho dcera Ayla.

Bujnou bradu začal Thornton pěstovat v průběhu sezony 2015/2016 spolu se spoluhráčem Brentem Burnsem. Právě ten pak sehrál před dvěma lety hlavní roli holiče ve chvíli, kdy se pečlivě pěstovaná „brada“ stala minulostí poprvé.

Čin muže, který má na kontě v nejslavnější hokejové lize odehráno přes 1600 zápasů, nicméně se mu zatím nepodařilo vybojovat Stanley Cup, se stal rychle terčem vtípků. Nechyběli jako reakce, že druhý den u večeře bude mít plnovous zpět či že hned po skončení videa byl znovu zarostlý.

Legendární útočník San Jose Sharks Joe Thornton shodil ikonický plnovous, čímž potěšil svou dceru
Legendární útočník San Jose Sharks Joe Thornton shodil ikonický plnovous, čímž potěšil svou dceru