Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sebevražda?! Rakousko přišlo o mladičký (†18) lyžařský supertalent

Autor: vmn

Rakouské lyžování truchlí za teprve osmnáctiletou Johannu Bassaniovou. Nadějná sdruženářka ještě v lednu získala medaili na olympiádě mládeže, postupně se začala prosazovat i mezi dospělými. Její život ale skončil krátce po završení plnoletosti a média spekulují, že šlo o sebevraždu.

Plnoletá byla teprve týden. Měla před sebou celý život a možná i velkou kariéru plnou cestování po Světových pohárech a olympiádách. Nic z toho ale nepřijde. Rakušanka Johanna Bassaniová zemřela a teď pro ni truchlí nejen blízcí a krajané, ale i fanoušci severské kombinace po celém světě.

Největší úspěch krátké kariéry přišel před pár měsíci. V lednu skončila na olympijských hrách mládeže druhá ve smíšené štafetě. Mezi dospělými už v Kontinentálním poháru, kde byla dvakrát šestá.

„Johanna patřila k největším domácím talentům. Rodina severské kombinace a především ženská reprezentace přišla o srdečnou a všemi oblíbenou kolegyni. Jsme vděční za všechno, co pro tento sport udělala a zůstane navždy v našich vzpomínkách,“ píše rakouský svaz na facebookových stránkách.

Oficiální stránky příčinu úmrtí nezveřejnily, milou sdruženářku ale dost možná tlak na velkou kariéru zatlačil ke krajnímu rozhodnutí.

„Bylo nalezeno několik dopisů na rozloučenou. Psala, že nesnese tlak, který na ní vyvíjí rakouská federace, že už nemůže dál,“ citoval právníky rakouský server OE24. Původní článek už je smazaný, nicméně ho stihla citovat další média v Rakousku, Německu i Francii.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »