23.3.2020 • 04:45

Jak vznikly fotky z OH: Sáblíková jako kopie ikony a oblíbení skokani

Vstoupit do diskuse
0
  • Barbora Reichová fotila pro deník Sport na olympiádě ve Vancouveru

    Od zimní olympiády ve Vancouveru 2010 to bylo jasné: z rychlobruslařky Martiny Sáblíkové se stala nová hvězda českého sportu. A je jí až dodnes. V Kanadě odstartovala svojí sbírku úspěchů dvěma zlatými a jednou bronzovou medailí. Není divu, že Sáblíková zabírá největší část ve výběru deseti snímků fotografky deníku Sport Barbory Reichové, která dění zaznamenávala přímo na místě. Jak viděl fotograf deníku Sport Michal Beránek olympiádu v Turíně 2006? Více ZDE>>>

  • Radost největší hvězdy

    Martina Sáblíková byla největší českou hvězdou olympiády ve VancouveruFoto Barbora Reichová (Sport)

    Martina Sáblíková započala svou velkou sbírku olympijských medailí právě na OH ve Vancouveru. Nikdy se netajila tím, že je hrdou Češkou a proto oslava vítězství s vlajkou v ruce je to, co Martinu napadne vždy jako první. Já sama jsem byla možná ještě nervóznější než ona. Hlavně proto, ať se mi tuhle fotografii podaří zachytit.

  • Trenérův polibek po zlatu

    Trenér Martiny Sáblíkové Petr Novák na olympiádě ve VancouveruFoto Barbora Reichová (Sport)

    Petr Novák, trenér Martiny Sáblíkové, který z ní vychoval hvězdu světového formátu a legendu českého sportu takhle líbal její brusle po závodu na 5000 metrů, ve kterém Martina získala už svou druhou zlatou olympijskou medaili. S radostí se běžel podělit pod tribunu příznivců Martiny Sáblíkové. Naštěstí bylo nedaleko od stanoviště fotografů.

  • Póza podle Čáslavské

    Martina Sáblíková se svojí medailovou sbírkou z VancouveruFoto Barbora Reichová (Sport)

    Jedna z nejcennějších fotografií, kterou se mi podařilo udělat - Martina Sáblíková a její sbírka medailí z her ve Vancouveru. Martinu jsem poprosila, aby medaile srovnala tak, jak s nimi kdysi pózovala Věra Čáslavská. V té době nikdo netušil, jak úspěšnou kariéru má Martina Sáblíková ještě před sebou.

  • Vzkaz na památku

    Vzkaz Martiny Sáblíkové a jejího trenéra Petra Nováka do pamětní knihy při olympiádě ve VancouveruFoto Barbora Reichová (Sport)

    Slova, která Martina Sáblíková a její trenér Petr Novák napsali do knihy v Českém domě během OH ve Vancouveru.

  • Jágr na ledě

    Jaromír Jágr při neúspěšném čtvrtfinále olympijského turnaje proti FinskuFoto Barbora Reichová (Sport)

    I přes bojovný výkon nejen Jaromíra Jágra, ale celého hokejového týmu se cesta našich hokejistů zastavila ve Vancouveru ve čtvrtfinále, kde je skolil tým Finska dvěma góly v samém závěru utkání.

  • Kokosy na běžkách

    Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Radost outsiderů mezi běžci na lyžích na olympiádě ve Vancouveru.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Radost v cíli běžců na lyžích reprezentující země, kde lyžování nemá téměř žádnou tradici je oslava olympismu jako takového - zleva Ethiopie Teklemariam Robel Zemichael, z Portugalska Silva Danny a nepálský zástupce Sherpa Dachhiri.

  • Vernerův pád

    Pád českého krasobruslaře Tomáše Vernera na olympiádě ve VancouveruFoto Barbora Reichová (Sport)

    Pád krasobruslaře Tomáše Vernera,  mistra Evropy z roku 2008 a jednoho z favoritů na dobré umístění byl předzvěstí velkého zklamání, které Tomáš po OH musel prožít. 

  • Zdraví Pljuščenko

    Ruský krasobruslař Jevgenij Pljušcenko reaguje na aplaus divákůFoto Barbora Reichová (Sport)

    Krasobruslař Jevgenij Pljuščenko děkuje divákům po skončení jeho krátké jízdy. Bylo krásné ho vidět se symbolem her ve Vancouveru, protože se s kariérou původně rozloučil už po OH v Turíně, kde získal zlatou medaili. Obhájit se mu ji ale nepodařilo a tak nezbývalo než pokračovat dál, aby nakonec svou olympijskou kariéru završil zlatou medailí v týmové soutěži na domácí půdě v Soči.

  • Skokanská momentka

    Moment ze soutěže skokanů na lyžích na olympiádě ve VancouveruFoto Barbora Reichová (Sport)

    Jedna z mých nejoblíbenějších fotografií vůbec. Skoky na lyžích jsou jeden z nejfotogeničtějších sportů, obzvlášť když si můžete pohrát s expozicí a pracovat se světlem kreativně.

  • Fanoušek s logem

    Fanoušek během olympiády ve Vancouveru 2010Foto Barbora Reichová (Sport)

    Fanoušek, kterého jsem potkala v ulicích Vancouveru, nosil na zádech podomácku vyrobený symbol těchto her. Na olympijské atmosféře je nejkrásnější to prožívat ji a cítit všude kolem sebe.


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}