6. října 2015 • 10:48

Kateřina Nash přišla o auto, zloděj jí v něm ukradl i kolo a trofeje

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jenom pár dnů vydržela všestranné cyklistce Kateřině Nash radost z vítězství v úvodním závodě Světového poháru v cyklokrosu v americkém Las Vegas. Krátce po něm přišla česká reprezentantka nejen o všechny trofeje, ale i o auto, v němž je převážela. Někdo jí ho zkrátka ukradl. Zkušená závodnice v něm měla i dres lídra Světového poháru a kolo.



Mezi západním a východním pobřežím Ameriky pendluje Kateřina Nash kvůli svému závodnímu programu, z Kalifornie a Nevady se vydala do Bostonu. Cestování jí notně zkomplikoval zloděj, který si z jedné ze zastávek odvezl její dodávku i se sportovním vybavením.

„Dobrý závodní víkend, špatný konec. Najít bílé Subaru Outback bude pravděpodobně ještě těžší než se stát mistrem světa…“ povzdechla si Nash.

Na trati ji začátek podzimu zastihl ve výborné formě. Závod v Las Vegas byl prvním podnikem cyklokrosového Světového poháru mimo Evropu a česká univerzálka bude u něho zapsána jako první vítězka.

To povzbudilo i zájem pořadatelů mistrovství světa na horských kolech, které se koná příští rok v Novém Městě na Moravě. A Kateřina Nash má pro ně dobrou zprávu: navzdory předchozím plánům o ukončení závodění v Evropě se na domácí trati na šampionátu představí!

„Po jejím vítězném svěťáku jsem jí poslal gratulaci s dovětkem, že mi jako pořadateli mistrovství světa nedá nic jiného, než se zeptat, co plánuje příští rok. Čtrnáct dní nepřišla odpověď, než mi Katka napsala mail, že se omlouvá, ale neměla pro mě žádnou odpověď. Teď že už ji ale má, a po dohodě s týmem se mistrovství světa zúčastní. Je to stoprocentní, ověřená informace,“ pochvaloval si šéf organizačního výboru Petr Vaněk.

Vedle hvězd mužské kategorie Elite, kde se bude pozornost domácích fanoušků upínat na Jaroslava Kulhavého a Ondřeje Cinka, tak bude mít pořadatelská země na šampionátu (koná se od 29. června do 3. července a vstupenky už jsou v prodeji) i v hlavní ženské kategorii.

„Pro nás to obrovsky zvedne úroveň sobotního programu, kdy ženy Elite pojedou. I tam budeme mít ambice. Katka se na mistrovství světa zaměří a bude schopná něco zajet,“ věří Vaněk.

Nash mezitím potvrzuje, že připravená je skvěle. Po prvenství v Las Vegas si dojela pro dvě první místa taky na cyklokrosovém festivalu KMC. Ovládla rovněž večerní závod v Shrewsbury.

Událost s autem už dokáže brát i s humorem. Po další várce závodů přiznala, že v garážích nemohla najít náhradní vozidlo z půjčovny. „Znáte ten pocit, když jste už skoro doma, ale nemůžete si vzpomenout, kde jste před pár dny ve čtyři ráno zaparkovali? Nemůžu si vzpomenout ani na to, jaké auto jsem si vlastně půjčila J Naštěstí je tady dost prostoru pro kola, takže si můžu v garáži udělat pár koleček a auto najít,“ napsala Nash na internet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud