2. července 2016 • 19:59

Plážová senzace! Kolocová s Kvapilovou vyhrály šampionát MEVZA

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paráda! Kristýna Kolocová s Michaelou Kvapilovou vyhrály Mistrovství střední Evropy, které se hrálo v Praze. České beachvolejbalistky porazily nejprve v semifinále rakouský pár Radlová/Döflerová 2:0 na sety a následně ve v boji o titul zdolaly jejich krajanky - sestry Straussovy rovněž 2:0 na sety.



Nejprve bylo v sobotu na řadě semifinále a nebylo to lehké utkání. Rakušanky totiž vyhrály poslední turnaj MEVZA, který se pořádal v Chorvatsku. „Hrály jsme tak, že jsme neměly co ztratit. A nakonec se podařilo postoupit,“ radovala se Kolocová.

Pro českou hráčku by bylo vítězství na prestižní akci, která se poprvé koná v České republice, asi největším kariérním úspěchem s novou spoluhráčkou - Michalou Kvapilovou.

„Na Strahově je pro nás celkem hluboký písek, na který nejsme tak zvyklé. Smečujeme trochu jinak. Na druhou stranu se snažíme pracovat na příjmu a nahrávce, což se nám dařilo,“ hodnotila Kvapilová, která postupem do finále získala světové body. „O ty nám jde nejvíce,“ dodala.

V boji o titul pak Kolocová s Kvapilovou všechno ještě vylepšily a další soupeřky z Rakouska přemohly rovněž 2:0 na sety.

"Je to skvělé, chtěly jsme vybojovat co nejvíce bodů (do světového žebříčku), ale nečekaly jsme, že celý turnaj vyhrajeme takovým způsobem. Máme radost. Takový výsledek je pro nás důležitý," řekla Kolocová, olympionička z Londýna, která hraje s Kvapilovou od jara.

V příštím týdnu se představí na závěrečné olympijské kvalifikaci v Soči, kde vytvoří opět tým s Markétou Slukovou a Barborou Hermannovou a pokusí se jim pomoci dostat se na hry do Ria.

Naopak českým mužům se ve strahovském Beachclubu nedařilo. Nejdále došli Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří vypadli ve čtvrtfinále.

Mistrovství střední Evropy v beachvolejbale v Praze (MEZVA), ženy, semifinále: KOLOCOVÁ/KVAPILOVÁ  – Radlová/Döflerová (Rakousko) 2:0 (10, 16), finále: KOLOCOVÁ/KVAPILOVÁ (ČR) - N. Straussová, T. Straussová (Rak.) 2:0 (12, 9).

Česká beachvolejbalistka Kristýna Kolocová věří, že bude úspěšná na Mistrovství střední Evropy, jež se bude hrát v Praze.
Česká beachvolejbalistka Kristýna Kolocová věří, že bude úspěšná na Mistrovství střední Evropy, jež se bude hrát v Praze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud