1. července 2016 • 20:00

Lajna, lajna! Vítězný pokřik Perušiče se Schweinerem tentokrát nefungoval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední domácí mužská dvojíce na mistrovství střední Evropy v beachvolejbale, které se koná v Praze, dohrála. Ondřej Perušič a David Schweiner nestačili na duo Hupfer, Hörl. Rakušané zvítězili 2:1 na sety a postoupili do semifinále MEVZY. „Tam jsme chtěli my, bohužel to nevyšlo,“ smutnil Perušič z Beachclubu Strahov. Prestižní turnaj, který se koná v Praze poprvé, pokračuje v sobotu finálovými zápasy. Tam se plánuje dostat také Kristýna Kolocová a Michaela Kvapilová, které se dostaly do semifinále.



Perušič se Schweinerem nejprve prohráli ve druhém kole s rakouskou dvojicí Eglseer/Schnetzer a museli do oprav. Tam se jim ale dařilo, dvakrát vyhráli a postavili rakouským beachvolejbalistům Hupferovi s Hörlem. Byl to souboj o semifinále turnaje MEVZA, česká dvojice v něm nakonec neuspěla.

„Dělali jsme opravdu hodně chyb v útoku, a to hlavně v polovině druhé sady. Mrzí nás to. Jednalo se o čtvrtý až pátý rakouský pár, měli jsme ho porazit,“ věděl Perušič.

Oba si pomáhali pokřikem: lajna, lajna! Používali ho hlavně během útoku. „Znamená to, že útočník chce dát technickou ránu. Je to vítězný pokřik. Nakonec moc nezafungoval,“ krčil rameny Schweiner, který společně s Perušičem patří k nejnadějnější dvojici českého mužského beachvolejblau.

Čeští reprezentanti se původně věnovali jinýn sportům (florbal a tenis), oba se chtějí v budoucnosti plážovým volejbalem živit. „Řešíme to spíše sezonu od sezony, chceme získat co nejvíce světových bodů. A uspět také na akademickém mistrovství světa, které nás čeká v červenci,“ dodal Perušič.

Na turnaji chce udělat výsledek i ženské duo Kristýna Kolocová - Michaela Kvapilová. Česká dvojice sice dvakrát vyhrála, ve třetím kole ale nestačila na rakouský pár Radlová/Döflerová. Kolocová s Kvapilovou prohrály 0:2 a musely do oprav o semifinále. V něm porazily Bonerovou a Dostálovou po přesvědčivém výkonu 2:0 na sety a v sobotu se utkají v boji o finále s rakouskou dvojicí Rimserová, Almerová.

Kolocová se s novou spoluhráčkou teprve sehrává, a hlavně se zotavuje z operace ramene, tři čtvrtě roku nemohla pořádně trénovat. To její nová kolegyně zase nabírá zkušenosti. Vždyť předtím Kvapilová hrála šestkový volejbal. „Ale jsem s dosavadní sezonou spokojená, děláme pokroky, dostaly jsme se také do hlavní soutěže velkých turnajů,“ pochvaluje si Kolocová.

Mistrovství střední Evropy beachvolejbalu v Praze (MEVZA), muži, opravy: Perušič/Schweiner – R. Kufa/Bíza 2:1 (-17,19,7), čtvrtfinále: Hupfer/Hörl - Perušič/Schweiner 2:1 (-19,21,10). Ženy – 3. kolo: Radlová/Döflerová (Rakousko) – Kolocová/Kvapilová 2:0 (-13. -18), čtvrtfinále: Kolocová/Kvapilová – BONEROVÁ/DOSTÁLOVÁ 2:0.

Ondřej Perušič a David Schweiner jsou nadějí českého beachvolejbalu.
Ondřej Perušič a David Schweiner jsou nadějí českého beachvolejbalu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud