29. června 2017 • 04:30

Nálet hvězd řeší Podaný či Coufal: Kde sní o české lize? Nevzdáváme se!

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do startu nové ligové sezony zbývá v Česku ještě celý měsíc. Už teď je jasné, že půjde o výjimečný ročník. Slavia i Sparta podepisují zajímavé zahraniční akvizice, vzduchem létají milionové částky v eurech. Nejvyšší tuzemská fotbalová soutěž se zvučnými hráči na trávníku získá zvláštní náboj, snad i přitáhne větší zástupy fanoušků. „Asi se fakt letos těším na ligu,“ vystihl současnou situaci bývalý fotbalový reprezentant Jan Rajnoch.



Česká liga získává zvláštní punc. Tři dosavadní posily Slavie (Ruslan Rotan, Danny, Halil Altintop), k tomu sparťanská esa Mark Janko, Tal Ben Chaim a Srdjan Plavšič představují ohromnou kvalitu, zejména slávističtí hráči jsou ošlehaní těžkými boji na nejvyšší úrovni, dva z nich dokonce ve svých klubech plnili role kapitánů.

Ohromné posilování, jaké v české lize nemá obdoby, má své opodstatnění. Nový mistr s největší pravděpodobností postoupí přímo do Ligy mistrů, proto zejména dva pražské kluby uvolnily ohromné finance, aby nabušily kádry a pokusily se urvat vytoužený titul.

„Tak to vypadá, že Sparta a Slavia si letos budou hrát vlastní ligu. Ale my se nevzdáme,“ napsal na Twitter liberecký obránce Vladimír Coufal. „Teď už v podstatě v pořadí třetí Plzeň na přestupovém trhu pokulhává. A my všichni ostatní na to jen čumíme,“ přidal v rozhovoru pro Sport manažer Slovanu Liberec Jan Nezmar.

Zvučná jména, která se od nové sezony objeví na českých trávnících, pochopitelně vyvolávají velký ohlas. „Za pár let bude vyrůstat německý, francouzský nebo anglický klučina a jeho největším snem bude, zahrát si českou ligu,“ reagoval na sociální síti Lukáš Pokorný, nadějný obránce francouzského Montpellier, kam v lednu přestoupil z Liberce.

ANKETA mezi redaktory Sportu: Kdo nejchytřeji posílil? Plzeň s mladými hráči a Vrbou
Video se připravuje ...

ANKETA mezi redaktory Sportu: Majstrštyk mezi posilami? Danny do Slavie!
Video se připravuje ...

Šilhavý o nových posilách: Všichni jsou hvězdy, ale zároveň skromní
Video se připravuje ...

S humorem k obřímu posilování dvou největších českých klubů přistoupil Jakub Podaný.  „Včera jsme s Milanem Škodou na naší „terasové“ schůzi probírali Adebayora. Uklidnil jsem ho, že kdyžtak může jít Milan k nám na hostování,“ napsal obránce Dukly v narážce na možné námluvy Slavie s někdejším útočníkem Arsenalu i Tottenhamu.

Přestupovou horečku na Twitteru komentuje Podaný velmi často.  „Začínám mít pocit, že ten Mbappe by klidně mohl skončit i u nás v HET lize,“ vtipkoval. „A co Češi? Mají si kde hrát?“ připomněl hojné nakupování cizinců, kteří můžou zabrat místo českým plejerům.

Do ligy vstoupí hráčská kvalita, od které si pražské celky slibují zisk titulu a z něj pravděpodobně plynoucí přímou účast v základní skupině Ligy mistrů. Právě možnost zahrát si nejprestižnější klubovou soutěž v Evropě některé hvězdy do Prahy nalákala. Včetně Halila Altintopa, ceněného záložníka z bundesligového Augsburgu.

„Registroval, co se děje na Spartě, o tom jsme se také lehce bavili. Viděl, že koupili Marka Janka, kterého samozřejmě zná. Ví, že v Plzni je Andreas Ivanschitz. Jedná se o jména, která jsou v Evropě dost známá a nyní hrají v české lize. To ho jen utvrdilo, když ví, že liga má kvalitu. Navíc příští rok jde mistr přímo do základní skupiny Ligy mistrů, což je pro něj hodně zajímavé,“ popsal v rozhovoru pro iSport.cz český záložník Jan Morávek, který s Altintopem nastupoval v Německu.

Uragán v Edenu! Slavia oznámila příchod tří hvězdných cizinců
Video se připravuje ...

Čtyřbrankový Řezníček po premiéře za Plzeň: Góly se ode mě čekají
Video se připravuje ...

Vukadinovič: Vím, že Sparta musí vyhrávat. Na tlak jsem připravený
Video se připravuje ...

Stramaccioniho první trénink: Hráči dostávali do těla, chyběli marodi a reprezentanti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud