3. srpna 2017 • 04:57

Rosický jako Berger? Hašek popsal, jaký pokrok může přijít po 3 startech

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický jako lídr Sparty? Není zcela vyloučené, že se této role zhostí už v dnešní odvetě 3. předkola Evropské ligy, v níž český klub musí dohánět doma ztrátu proti Crvene Zvezdě Bělehrad po porážce 0:2 z prvního utkání. Trenér Martin Hašek v pořadu O2 TV Sport TIKI TAKA připodobnil jeho návrat k působení jiné velké osobnosti českého fotbalu na Letné – Patrika Bergra, kterého v rudém dresu trénoval.



Také pro hráče, který hrál za Dortmund a Liverpool, na Spartě končil bohatou kariéru poznamenanou řadou zranění. Sezona 2008/09 ještě Bergrovi vyšla, na podzim sezony 2009 nastoupil naposledy v srpnu, pak se po operacích kolena už zpátky na ligové trávníky nevrátil a ukončil kariéru. Rosický zatím od loňského návratu na Letnou zasáhl pouze do dvou ligových zápasů jako střídající hráč.

Srovnávat tak Bergrův a Rosického příběh není úplně od věci. "Když jsem jako trenér přišel do Sparty, tak jsem měl v týmu Patrika Bergera. Patrik byl podobný případ jako Rosa, měl zdravotní problémy, trápilo ho koleno atd. Aby byl o level před ostatními, na to potřeboval odehrát tři zápasy v řadě, to se však stalo asi jen dvakrát nebo jednou," vzpomíná bývalý hráč Sparty, který dnes vede Bohemians.

TIKI TAKA: Rosický a Berger. Martin Hašek porovnal, v čem si jsou podobní
Video se připravuje ...

Pokroky v Bergrově výkonnosti prý byly znatelné zápas od zápasu. "V prvním utkání, když nastoupil po zranění, byl všude o metr pozdě, v druhým tak o dvacet centimetrů, až v tom třetím všechny ostatní převyšoval. Fanoušek asi čeká, že Rosický nastoupí a Spartu spasí, ale to je úplná blbost. Může na tom být zdravotně tak, že hraje, otázkou je, jaký může podat výkon, když nemá herní praxi," pokračuje Hašek .

Přesto podle něj bude stačit Rosickému mnohem kratší čas k návratu do optimální formy. "Průměrný hráč, kdyby měl za sebou to, co on, by se vracel půl roku nebo rok. Tomáš, protože je geniální fotbalista, potřebuje mnohem míň. Ale ani nejgeniálnější hráč není schopen s minimální herní praxí pomoct tak, jak se čeká. Nemůžeme si myslet, že nastoupí s Bělehradem a Spartu zachrání," domnívá se Hašek.

Objeví se Rosický skutečně v základní sestavě? Podle trenéra Andrey Stramaccioniho je pravděpodobnější, že začne opět mezi náhradníky, nevyloučil však ani opačnou možnost. "Ještě musím rozhodnout. Ale hrál po dlouhé době a tohle bude druhý zápas ve čtyřech dnech. Na to musíme také myslet. Nejspíš ho postavím až v průběhu utkání," uvedl kouč Sparty.

Sparta - Bohemians: Letná na nohou! Rosický jde na plac, střídá Ben Chaima
Video se připravuje ...

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud