20. dubna 2014 • 20:30

Teplicím se vzdalují poháry, doma si neporadily s Brnem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna ukončili čekání na ligovou výhru zvenku, které od předloňského srpna trvalo 25 zápasů. Zbrojovka v 25. kole nečekaně zvítězila 1:0 v Teplicích a Severočechům se tím znovu vzdálila šance na účast v evropských pohárech. Na třetí Mladou Boleslav ztrácejí sedm a na čtvrtý Liberec dva body. Brno bylo nebezpečnější a odměny se dočkalo v 76. minutě, kdy se trefil hlavou Aleš Schuster.



"Vytratila se nám ta podzimní lehkost. Koukat na to, jak se nám vzdalují poháry, je depresivní," řekl novinářům teplický útočník Martin Jindráček.

Severočeský tým naplno bodoval v jediném z posledních šesti kol. "Těch faktorů, které nás do téhle situace dostaly, je hodně. Ale pokud bychom měli hrát s tímhle poháry, to stejně nemá význam," uvedl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Teplicím se na jaře nevede zdaleka tak jako na podzim, a tak Ščasný před zápasem s Brnem zamíchal se sestavou. Vrátil se do ní obránce Matula, navíc se v ní objevili i dva útočníci. Efekt to ale nepřineslo. Brno potvrzovalo, že na jaře se zvedlo a zlepšilo hlavně defenzivu.

Proti zahuštěnému bloku se domácí prosazovali jen těžko a spíš náhodně. Ve 28. minutě propadl míč ve středu hřiště k Nivaldovi, který znenadání utíkal sám na branku, jenže šance se lekl, zpomalil a pod tlakem dobíhajícího stopera ani nevystřelil. Sedm minut nato se dostal po rohu k nebezpečné hlavičce Jablonský, ale to byl nadlouho poslední zajímavý moment. Příliš nebezpečné nebyly ani brejky Brna.

Po pauze se to změnilo. Brňané přidali na pohybu a hned mohli vést: Skalák se dostal za obranu, jenže neprostřelil vybíhajícího brankáře Grigara. A podobně to vypadalo i ve zbytku poločasu. Domácí se snažili o nápor, jenže se jim vůbec nevedlo, a naopak Brno hrozilo dál a od 70. minuty přitvrzovalo.

Šislerovo sklepnutí hlavou prošlo před teplickou brankou ještě bez efektu, v 76.minutě už ale Brno vedlo. Zavadil napálil přímý kop od rohového praporku tvrdě až na zadní tyč, kde se prosadil hlavou stoper Schuster. Dal svůj první gól v této ligové sezoně.

"Dokázali jsme přečíst jejich hru na dlouhé míče, pak jsme měli sami snad čtyři další možnosti. Mohli jsme to pojistit i dřív," řekl brněnský lídr Pavel Zavadil.

Tepličtí už se na odpověď nezmohli. "První poločas jsme odehráli ještě slušně, měli jsme dát vedoucí gól. No a druhý poločas ani nemá cenu hodnotit, za ten se musíme fanouškům omluvit. Brno vyhrálo zaslouženě," uvedl kouč Ščasný.

Hosté neskrývali po zápase radost, vzdálili se totiž sestupovým příčkám na šest bodů. "Teplicím šlo o hodně, nám po včerejšku taky. Proto utkání nemělo moc atraktivity. Chtěli jsme podat disciplinovaný výkon, to se nám až na dvě chyby povedlo, naopak jsme ještě měli další možnosti rozhodnout," mínil kouč Brna Václav Kotal.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 76. Schuster. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pilný. ŽK: Klimpl (Teplice). Diváci: 5482.

Teplice: Grigar - Matula, Klimpl, Jablonský, Krob - Vondrášek (72. Fenin), Ljevakovič, Vachoušek (55. Bratanovič), Nivaldo - Litsingi, Jindráček. Trenér: Ščasný.
Brno: Doležal - Buchta, Schuster, Pernica, Hyčka - Pašek, Fischer, Zavadil, Šisler (90. Šumbera), Skalák (85. Malík) - Kroupa (73. Janotka). Trenér: Kotal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 4. • 17:00
FK Teplice
FK Teplice
0:1
ONLINE
20. dubna
17:00
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
Góly

Domácí:

Hosté: 76. Schuster

Sestavy

Domácí: Grigar – Klimpl, Vondrášek (72. Fenin), Jablonský, Matula (C) – Krob, Nivaldo, Ljevakovič, Vachoušek (56. Bratanovič), Litsingi – Jindráček.

Hosté: Doležal I. – Buchta, Pernica, Schuster – Hyčka, Šisler (90. Šumbera), Zavadil (C), Fischer – Pašek, Skalák (83. Malík), Kroupa (74. Janotka).

Náhradníci

Domácí: Slavík, Hošek, Ramos, Vůch, Bratanovič, Chukwuma, Fenin

Hosté: Hladký, Malík, Janotka, Vávra, Šumbera, Lutonský, Kunc

Karty

Domácí: Klimpl

Rozhodčí

Příhoda – Jiřík, Pilný

Stadion

Stinadla Stadium

Návštěva

5 482 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud