21. dubna 2014 • 08:35

Kadeřábek: Titul je blízko, rádi bychom ho oslavili už za týden

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce fotbalové Sparty Pavel Kadeřábek cítí, že kýžený mistrovský titul je po nedělní výhře 3:1 nad pražským rivalem Duklou hodně blízko. Autor úvodního gólu z Julisky by rád prvoligový triumf oslavil už po příštím domácím utkání s Libercem. To však bude možné jen v případě zaváhání druhé Plzně.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 4. • 19:00
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
1:3
ONLINE
20. dubna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 76. Pospěch

Hosté: 3. Kadeřábek, 18. Hušbauer, 70. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Rada – Romera, Štětina, Mat. Hanousek, Božič – Berger, Hlinka, Mar. Hanousek (46. Engelmann), Gedeon (C) (88. J. Marek), Mareš (79. Černý) – Pospěch.

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Dočkal (75. Přikryl), Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský, Krejčí – Lafata (C) (88. Bednář).

Náhradníci

Domácí: Tetour, Jeřábek, Hanzel, Ouedraogo, Černý, Engelmann, Marek

Hosté: Švenger, Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Bednář

Karty

Domácí: Mar. Hanousek

Hosté: Přikryl

Rozhodčí

M. Nenadál – J. Moláček, Z. Dobrovolný

Stadion

Škoda Transportation Arena

Návštěva

6872 diváků

Sparta po 25 kolech vede tabulku o třináct bodů před mistrovskou Viktorií, která má k dobru dnešní dohrávku na hřišti Slavie a poté v pátek hostí Teplice. "Cítíme, že je titul blízko, ale musíme jít zápas od zápasu," řekl novinářům Kadařábek.

"Tři dny bude super nálada, ale pak se musíme zkoncentrovat a v sobotu porazit Liberec. Bylo by hezké udělat titul doma, uvidíme, jak bude hrát Plzeň. Ale je jedno, jestli to přijde teď, nebo další zápas. Hlavně, když to přijde," doplnil jednadvacetiletý bek.

Na stadionu Dukly uklidnil letenského favorita vedoucí trefou už ve třetí minutě. "Vždycky je důležité dát první gól, to se povedlo ve třetí minutě, takže nám ohromně pomohl. První půli jsme zvládli fantasticky a Duklu přehrávali. Začátek druhé půli jsme neměli tak ideální, trochu jsme zalezli a nehráli to, co chtěli. Ale myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," zhodnotil Kadařábek.

Mezi střelce se zapsal potřetí v této ligové sezoně, ale poprvé neskóroval hlavou. Přiznal, že mu v zakončení pomohlo i štěstí. "Je jedno, čím to dám, hlavně že to platí. Abych řekl pravdu, já to chtěl dávat pod sebe na Lafiho (Davida Lafatu). Sjelo mi to po noze, ale zaplaťpánbůh do brány," popsal Kadeřábek svou střelu, která se jen tak tak dokutálela za záda domácího gólmana Filipa Rady. "Už jsem ležel za bránou a jenom fandil, ať to tam dojde a došlo to," doplnil sparťanský obránce.

Ocenil také druhý gól spoluhráče Josefa Hušbauera po krásné střele do horního růžku z osmnácté minuty. "Vůbec jsem to nečekal. Říkal jsem si ,Hušby, co blázníš' a najednou to tam z jedničky trefí. Hušby tohle má a zase bude v anketě gól roku," uzavřel s úsměvem Kadařábek.

Pavel Kadeřábek přesně zakončil Matějovského nadýchaný centr a poslal Sparty v úvodu utkání do vedení.
Pavel Kadeřábek přesně zakončil Matějovského nadýchaný centr a poslal Sparty v úvodu utkání do vedení.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud