Karel Häring
27. listopadu 2011 • 15:23

Pilař podepsal Wolfsburgu, Plzeň ho do Příbrami nevzala

Vstoupit do diskuse
41
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalista Václav Pilař v pátek v noci podepsal smlouvu s bundesligovým Wolfsburgem a odmítl tak návrh kontraktu od Viktorie Plzeň. Ta ho proto nenominovala k nedělnímu utkání s Příbrami, které navíc prohrála 1:2.



„Je to tak, Vašek do Příbrami nejede,“ potvrdil iSport.cz Jiří Stejskal, hráčův agent. Podle něj jeho klient během víkendu vrátil plzeňským funkcionářům návrh smlouvy s tím, že ji nepodepíše, protože už tak předtím učinil s bundesligovým Wolfsburgem.

„Došlo k tomu v pátek v noci, přijeli za ním až domů,“ dodal Stejskal s tím, že pokud by přišel do „Vlčího hradu“ už v zimě, kontrakt by běžel na 3,5 roku, v případě letního příchodu o šest měsíců méně. „Když to oznámil v Plzni, dali mu sport tester, ať se jde připravovat sám.“

Jak už informoval deník Sport, celá kauza je pořádně zamotaná. Pilař je hráčem Hradce Králové a v této sezoně hostuje v Plzni. Ta má na něj opci, jenže ji může uplatnit až v průběhu jara. Wolfsburg projevil o drobného záložníka zájem a nabídl za něj Hradci sumu, která se v poslední fázi vyšplhala přes čtyřicet milionů korun.

Východočeský klub se prý chtěl s Plzní rozdělit, ovšem funkcionáři Viktorie na to dosud nekývli. Velmi pravděpodobně proto, že by rádi šikovného hráče zpeněžili za větší sumu. Proto zatím odmítají Pilařovi dát svolení k odchodu. A hráč je v kleštích, jelikož bez svolení současného klubu nikam odejít nemůže.

Wolfsburg je podle Stejskala dokonce ochoten počkat na hráče do léta, aby se během jara mohl soustředit na přípravu na EURO 2012.

„Václav z kádru určitě vyřazený není a nebude. Pouze nebyl nominovaný k utkání,“ vzkázal Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

„Agent plete Pilařovi hlavu tím, že se snaží dělat zákulisní tahy tak, aby mohl odejít už v zimě,“ prohlašuje ředitel Plzně.

Tomáš Rosický (vlevo) a Václav Pilař po úvodní barážové výhře nad Černou Horou na Letné
Tomáš Rosický (vlevo) a Václav Pilař po úvodní barážové výhře nad Černou Horou na Letné

Vstoupit do diskuse
41

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud