20. listopadu 2013 • 12:37

Jak může vypadat skupina smrti na MS? Brazílie, Francie, Nizozemsko, USA

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOŠE PŘED LOSEM MS | Při prosincovém losování fotbalového mistrovství světa v Brazílii budou do čela jednotlivých skupin nasazeny domácí výběr, Španělsko, Německo, Argentina, Kolumbie, Belgie, Švýcarsko a nejspíš také Uruguay, pokud neztratí dobře rozehranou baráž s Jordánskem. Evropské velmoci Itálie, Anglie a Francie zůstanou mezi nenasazenými celky. Rozdělení do košů ještě není oficiální, FIFA ho potvrdí po úplném skončení kvalifikací.



Zbývá sehrát poslední barážový zápas, ve kterém ale Uruguay má po prvním duelu tak výrazný náskok (5:0), že o postup téměř jistě nepřijde a výsledek odvety by už do složení košů neměl promluvit. Uruguay by měla být jedním z osmi nasazených týmů v prvním koši.

Rozhodujícím kritériem pro nasazení je stejně jako při minulém mistrovství říjnové vydání žebříčku FIFA. V prvním koši tak bude sedm žebříčkově nejlepších celků světa a pořádající Brazílie. Listopadový žebříček FIFA při losu ignoruje proto, že by zvýhodňoval týmy z baráží.

Klíč pro rozdělení do zbylých tří košů ještě FIFA oficiálně nepotvrdila, mělo by se ale stejně jako při minulém šampionátu zohlednit regionální hledisko. V druhém koši by podle něj měly být Austrálie a týmy z Asie, Severní a Střední Ameriky, ve třetím africké a nenasazené jihoamerické celky a ve čtvrtém nenasazení zástupci Evropy.

Jelikož bude nenasazených týmů ze starého kontinentu devět, měla by žebříčkově nejhůře postavená Francie zaujmout pozici ve třetím koši, kde figuruje jen sedm celků. Aby ale na sebe nenarazili tři zástupci z Evropy, Francie bude nalosována do skupiny s jihoamerickým týmem z prvního koše.

Jaké "skupiny smrti" se tedy nabízejí? Tak třeba – Brazílie, USA, Francie, Nizozemsko.

Anebo tato? Španělsko, Mexiko, Chile, Portugalsko. A co takhle? Německo, Japonsko, Pobřeží slonoviny, Itálie.

Losování se uskuteční v brazilském Costa de Sauípe 6. prosince.

KOŠ 1 Brazílie, Španělsko, Německo, Argentina, Kolumbie, Belgie, Uruguay, Švýcarsko.
KOŠ 2 USA, Mexiko, Kostarika, Honduras, Japonsko, Írán, Jižní Korea, Austrálie.
KOŠ 3 Francie, Chile, Pobřeží slonoviny, Ekvádor, Ghana, Alžírsko, Nigérie, Kamerun.
KOŠ 4 Nizozemsko, Itálie, Anglie, Portugalsko, Řecko, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Rusko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud