21. července 2014 • 20:09

Slavia hlásí posilu. Do zálohy získala šikovného Argentince z Trenčína

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia těsně před startem Synot ligy zveřejnila jméno další nové tváře. Pokud dobře dopadnou zdravotní testy, klub podepíše tříletou smlouvu s argentinským záložníkem Aldo Baézem. Šikovný středopolař přijde ze slovenského Trenčína.



Pětadvacetiletý hráč už je s klubem prakticky domluvený, transfer odsouhlasil i Trenčín. Zbývá jen projít zdravotními testy. Pokud ty dopadnou v úterý dobře, stane se Baéz oficiálně hráčem Slavie.

"Aldo v několika sezonách prokázal své kvality a stál v Trenčíně u přerodu týmu ke stabilnímu účastníkovi evropských pohárů. Svou kvalitu prokazoval každý rok. Dnes se Trenčín prezentuje skvělým fotbalem a věřím, že to přenese Aldo i do Slavie," uvedl na webu Slavie sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Baéz patří k tvořivým typům hráčů, uprostřed hřiště by měl rozdávat pasy spoluhráčům a řídit hru. "Jde o velice kvalitního užitečného středopolaře, který hru skvěle čte a kontroluje. Je přesně tím typem hráče, kterého jsme hledali," upřesnil Kisel.

Hráč mluví velmi dobře slovensky, s adaptací na český fotbal by neměl mít výraznější problém. V Trenčíně působil už od roku 2008. Slavii jihoamerický hráč zaujal při vzájemném přípravném utkání.

"Můj agent řekl, že má o mě Slavia zájem. Hned jsem odpověděl, že do Slavie chci. Je to velký klub a pro mě osobně posun v kariéře. Jsem šťastný a těším se na novou výzvu," prozradil na stránkách klubu 170 cm vysoký záložník.

Zda hráč zasáhne do sobotního ligového zápasu se Slováckem, zatím není jasné. Slavia totiž musí u přestupu vyřídit všechny nezbytné formality.

Fotbalisté Slavie porazili v přípravě na novou sezonu České Budějovice 3:0
Fotbalisté Slavie porazili v přípravě na novou sezonu České Budějovice 3:0

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud