4. dubna 2016 • 04:55

Spartu drtí zranění. Týdny bez Váchy, za Zahustela není náhrada

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli na Slovácku a sedm kol před koncem Synot ligy ztrácí na vedoucí Plzeň už devět bodů (ale mají ještě jeden zápas k dobru). Fotbalisté Sparty si zkomplikovali boj o mistrovský titul. Daleko víc však Letenské trápí výrazná marodka a nedostatečně široký kádr. Zápas na Slovácku to ukázal v plné síle, horší ale je, že situace se hned tak nezlepší.



Rozrůstající marodka je pro výběr trenéra Zdeňka Ščasného obrovský problém. Na Slovácku se musel obejít bez pěti hráčů základní sestavy. Především v poli byla absence klíčových hráčů znát hned od začátku.

Pražané navíc v dubnu musí odehrát dalších sedm zápasů. A jejich úspěšnost se bude přímo odvíjet od toho, jak se podaří škrtat jména ze seznamu marodů.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:0. Hosté na jaře poprvé ztratili
Video se připravuje ...

Nejdéle na něm zůstane středopolař Lukáš Vácha, jenž laboruje se zraněním kolena a podle informací Sportu bude mimo hru řádově týdny. Stoper Mario Holek už trénuje s týmem a mohl by naskočit nejpozději v polovině dubna.

Nečitelná situace je pak kolem Ondřeje Zahustela, který se potýká se zraněním pravé ruky. V jeho případě rozhodne míra bolesti, kterou bude pravý obránce pociťovat.

Tihle všichni a s nimi i Martin Frýdek (trest za žluté karty) a David Bičík (nemoc) na Slovácku chyběli. Být na hřišti, určitě by to byla úplně jiná Sparta.

Sklopená hlava Ladislava Krejčího po první jarní prohře Sparty v domácí soutěži
Sklopená hlava Ladislava Krejčího po první jarní prohře Sparty v domácí soutěži

Rozsáhlé téma o boji o mistrovský titul mezi Plzní a Spartou, sparťanské marodce a důležitosti Martina Frýdka najdete v pondělním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE >>>

Titulní strana deníku Sport 4.4. 2016Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud