14. února 2012 • 11:22

Krizová schůzka Chelsea: Hráči před Abramovičem kritizovali trenéra

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel londýnské Chelsea Roman Abramovič si na nedělní krizové schůzce, kvůli níž zrušil hráčům volno, vyslechl "pěkné" věci. Pouze tři fotbalisté se postavili za kouče Andrého Villase-Boase, zbytek týmu si údajně postěžoval na jeho metody, taktiku a určování sestavy.



O mimořádném mítinku v tréninkovém centru v Cobhamu informovala britská média už včera. Abramovič na něj svolal hráče a trenéry, aby si všichni do očí řekli "co děláme špatně".

Pro manažera Villase-Boase měla ovšem tato schůzka negativní dopad. Musel totiž čelit kritice vlastních hráčů, kteří otevřeně Abramovičovi povyprávěli, co si o práci portugalského mladého kouče myslí.

Podle listu daily Mirror pochybovali nad jeho metodami, taktikou, výběrem týmu... Což prý následně vyvolalo během schůzky, která měla původně vyčistit vzduch, ostrou výměnu názorů.

Hráči tímto reagovali na Abramovičovu zlobu, která pramení z obavy, že Chelsea nebude hrát příští sezonu Ligu mistrů.

Ruský majitel byl tak svědkem toho, že za Villasem-Boasem kabina nestojí. Výjimkou jsou pouze tři portugalsky mluvící fotbalisté – David Luiz, Ramires a José Bosingwa. Zbytku týmu je prý úplně jedno, zda budou mít nového trenéra.

„Plány Villase-Boase nefungují, atmosféra v kabině je napjatá a stále více hráčů se začíná ptát, zda je vhodný pro tuto práci. Celé to dospělo do stádia, kdy fotbalistům je úplně jedno, jestli u týmu zůstane nebo odejde,“ uvedl zdroj blízký klubu pro The Sun.

Roman AbramovičFoto profimedia.cz
I to by mohlo znamenat, že Villas-Boas již nebude mít u ropného magnáta tak silnou podporu jako dosud.

Ale jestli dostane „zlatého padáka“, o tom rozhodnou následující dva zápasy – s Birminghamem v FA Cupu a Neapolí v Lize mistrů. Pokud je Chelsea nezvládne, začne dost možná hledat nového manažera. To pro změnu tvrdí zdroje daily Telegraph. Stejný list rovněž nabízí řešení v osobě Guuse Hiddinka, který je volný a je velice dobrým přítelem Abramoviče.

Klub se ke střetu názorů na krizové schůzce odmítl vyjádřit.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud