25. května 2015 • 16:40

Daridu zklamal sestup, opustí Freiburg. Plzeň není reálná, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úkol s klubem nesplnil. Fotbalový reprezentant Vladimír Darida je hodně zklamaný ze sestupu Freiburgu z německé ligy. Čtyřiadvacetiletý záložník teď bude řešit svoji budoucnost, protože druhou bundesligu hrát nechce i kvůli své pozici v národním týmu. Prioritou je pro Daridu setrvání v Německu, návrat do Plzně považuje za téměř nereálný.



Freiburg nezvládl sobotní závěr sezony a po prohře 1:2 s Hannoverem skončil předposlední v tabulce a opustil elitu. "Zklamání je to velké. Ne jenom pro mě, ale i pro celý tým, vedení klubu, fanoušky. Nezvládli jsme to a nedokázali udělat záchranu, na které jsme pracovali celý rok," řekl v rozhovoru s ČTK Darida .

Sestup ho mrzí o to víc, že Freiburg v předposledním kole doma porazil už jistého mistra Bayern Mnichov 2:1. "Je to takové smutné, protože za jistých okolností jsme mohli být už po zápase s Bayernem zachránění, ale to se nestalo. Jeli jsme do Hannoveru s tím, že tam potřebujeme uhrát bod. Trošku nám zhatilo plány, když jsme dostali gól hned ve třetí minutě, a chvilku nám trvalo, než jsme na to zareagovali," litoval Darida.

Vlastní branku si dal jeho český spoluhráč Pavel Krmaš, který se v létě rozloučí nejen s Freiburgem, ale zřejmě i s celou kariérou. "Je smutný jako každý. Já ten vlastňák ještě ze záznamu neviděl, ale myslím, že v tom byl asi nevinně. On chtěl balon odkopnout, gólman ho vyrazil do něj a od jeho nohy se to odrazilo do brány. To se stává," uvedl plzeňský odchovanec, který proti Hannoveru odehrál 83 minut.

Vrba nominoval. Věří Rosickému, těší ho Sivok a Kadeřábek
Video se připravuje ...

Druhou bundesligu bych hrát nechtěl

Freiburg asi po dvou letech opustí. "Samozřejmě možnosti zvažujeme. Už jsme se o tom i v průběhu jara bavili s vedením, že druhou bundesligu bych hrát nechtěl. I kvůli tomu, že další rok je mistrovství Evropy, kam se, doufám, s nároďákem dostaneme, a já bych se tam rád objevil. Kdybych hrál druhou ligu, asi by pro mě bylo těžší se do reprezentace dostávat. I to je jeden z důvodů, kdy asi budeme muset najít nějaké náhradní řešení," přiznal Darida.

V ideálním případě chce zůstat v nejvyšší německé soutěži. "Asi je priorita Německo, ať už kvůli řeči nebo tomu, že nějak vím, jak to tam chodí, a mám nějaké odehrané zápasy. Teď se to nějaké dva tři měsíce bude řešit, tak uvidíme, kam půjdu," řekl hráč s 24 reprezentačními starty.

Určitě se ještě nechce vracet do mistrovské Plzně. "Tohle asi reálné není, protože bych chtěl zůstat v zahraničí a pevně věřím, že s agentem a klubem najdeme nějaké řešení, které by vyhovovalo všem," prohlásil Darida.

Na dálku sledoval úspěšný boj Viktorie o český titul i oslavy s vážně nemocným bývalým spoluhráčem Mariánem Čišovským . "Já klukům fandil a viděl jsem poslední zápasy na Spartě i s Jihlavou. Když byli kluci na pódiu v Plzni, tak to bylo hodně emotivní a smutné. To, co se stalo (Čišovskému), je hodně těžké pro všechny," konstatoval Darida.

Náladu mu zvedla dnešní reprezentační pozvánka pro červnový duel evropské kvalifikace na Islandu. "Samozřejmě mi nominace udělala radost. Teď jsem týden v Čechách, nějak si musím vyčistit hlavu, rychle se z toho oklepat a zapomenout na to. Chci jít stoprocentně připravený do zápasu s Islandem, kde půjde o hodně a mohl by to být jeden z důležitých kroků, jak se dostat na mistrovství Evropy," dodal střední záložník.

Bohemians - Plzeň: Fotbalisté podpořili Čišovského transparentem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud