Michal Koštuřík
7. ledna 2015 • 18:45

Bavič Švancara končí, na rozlučku přijede i hokejista Voráček!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkolepé rozloučení s vrcholovou kariérou připravuje fotbalový útočník Petr Švancara. Do Brna se 27. června sjedou fotbalové a hokejové hvězdy v čele s Jakubem Voráčkem, aktuálně nejproduktivnějším hráčem celé NHL! „Byl jsem za ním na čtyři dny v Americe, dává dohromady celou kladenskou partu,“ nalákal sportovní příznivce na svou benefici. Vstupné je zdarma.



Na Srbskou tak dorazí mimo Voráčka také Tlustý, Pavelec, Smoleňák či borci Komety. Fotbalisty mají zastupovat Štajner, Horváth, Pacanda, Luděk Zelenka… Hlavní organizátor zkusí nalákat i Patrika Bergera, Milana Baroše, Zdeňka Grygeru nebo Marka Jankulovského. „Jak se budou ty dva týmy jmenovat, to není důležité. Podstatné je, kdo přijede,“ zdůraznil Švancara, který pustí na plac i svého syna. Žáček Zbrojovky by měl v závěru utkání vystřídat právě tátu. „Rozhodčím bude švagr, takže očekávejte hodně penalt a bude se pískat každý faul na mě,“ vzkázal v předstihu.

V rámci doprovodného programu nejspíš vystoupí hudební skupina Těžkej Pokondr, pořadatelé vyrobí stovky kartiček pro všechny zúčastněné hráče. Po utkání proběhne autogramiáda. „Mám jen dvě podmínky. Aby se Zbrojovka zachránila v lize a aby naši hokejisté udělali krásný výsledek na domácím mistrovství světa,“ uvedl fotbalový básník

V sedmatřiceti letech už nemá odchovanec Zbrojovky ambice na nejvyšší soutěž, odkud mu ani nepřišla nabídka. Proto se na rok a půl upsal Wiedhofenu z rakouské Landesligy. „Dostali Mercedes, co to hodlá oživit. Mají se na co těšit,“ vzkazuje za hranice, kam bude dojíždět a budovat si pozici v celku, který čeká na jaře v obdobě české divize boj o záchranu. „Na to jsem zvyklý,“ mávnul rukou Švancara, jenž dohrával podzim v ČFL v Králově Dvoře. „Prý je to dost podobná soutěž, takže trošku vím, co mám čekat,“ dodal.

Nyní má v plánu vybudovat si pozici v Rakousku a k tomu se živit civilním zaměstnáním. Je možné, že se objeví ve funkci v některém prvoligovém klubu. Zároveň chce zůstat u moderování a komentování. „Fotbal na vyšší úrovni bych rád hrál do čtyřiceti, abych nebyl tlustej,“ vyhlásil s tím, že zimní přípravu zahájí ve Weidhofenu čtrnáctého ledna.

Na působení v Příbrami, ač nebylo dvakrát vydařené, bude vzpomínat jen v dobrém. „Na lidi v klubu nedám dopustit, dokonce mi nabídli práci. Akorát ve městě nesvítí slunce. Brnu říkám malé Chorvatsko, zatímco v Příbrami se narodil sníh. Tohle tam ode mě dostávali sežrat,“ líčil pobaveně Švancara, který v první lize nastoupil k 308 zápasům a vstřelil 59 branek. Další už nepřidá. „O starší hráče a typy jako jsem já, Pavel Horváth, Jirka Štajner nebo Marek Kulič už prostě není moc zájem,“ pokrčil rameny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud