21. července 2009 • 19:03

Disciplinárku povede Golda, sudí Macela

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor ČMFS v úterý rozhodl, že v čele disciplinární komise bude nově čtyřiatřicetiletý právník Jiří Golda. Rozhodčí bude i nadále řídit třiapadesátiletý Luděk Macela.



Po jednání to oznámil mluvčí svazu Václav Tichý.

O Macelově setrvání ve funkci rozhodlo to, že si jej v čele komise přála většina klubů první a druhé ligy. Výkonný výbor již dříve naznačil, že hodlá akceptovat názor profesionálních klubů, protože činnost obou komisí se týká především obou nejvyšších soutěží.

Macela je úspěšný internacionál, který v roce 1980 získal jako kapitán v československého výběru zlatou olympijskou medaili. V čele komise rozhodčích působil v letech 1998 až 2001, zpět se vrátil před třemi lety.

Místo šéfa disciplinární komise se uvolnilo poté, co Alexander Károlyi odmítl v dalším funkčním období kandidovat. Nemohly být vyslyšeny ani hlasy několika klubů, které si přály návrat šestapadesátiletého zkušeného funkcionáře.

"Pan Károlyi se kandidatury vzdal, proto jsme považovali celou věc za uzavřenou a celou akci některých klubů za zbytečnou a uměle vyvolanou," prohlásil svazový místopředseda Jindřich Rajchl.

Podle něj bylo potřeba přivést nového a nezávislého člověka, který bude zárukou nestrannosti. Svazové vedení za něj považuje Goldu, jenž dosud pracoval především pro sázkovou kancelář Sazka. "V něj máme naprostou důvěru. Je to nezávislá osoba, k níž máme důvěru," dodal Rajchl.

Výkonný výbor také nově založil komisi pro boj proti extremismu a bezpečnost na stadionech, do jejíhož čela se postaví bývalý policejní prezident Vladislav Husák.

Byli jmenováni i šéfové dalších odborných komisí - jejich předsedy se stali Jindřich Rajchl (licenční komise), Miroslav Kříž (komise pro práci agentů), Otakar Mestek (komise futsalu), Pavel Blaha (komise pro regionální fotbal), Vladimír Blažej (komise mládeže), Petr Krejčí (lékařská komise),
Jiří Kurše (pravidlová komise), Jiří Kubíček (legislativní komise) a Dagmar Damková (komise ženského fotbalu).

Další jména pro reprezentaci

Staronová jména zůstanou ve zbytku realizačního týmu fotbalové reprezentace, který po dnešním jednání výkonného výboru ČMFS představil jeho předseda a současný kouč národního týmu Ivan Hašek.

Vedle již dříve jmenovaných asistentů a poradce budou u týmu vždy působit dva lékaři z trojice Petr Krejčí, Jiří Fousek a Petr Novák, maséry budou Eduard Poustka a Jiří Vít, fyzioterapeutem i nadále Pavel Kolář, kustodem bývalý reprezentační záložník Roman Vonášek a technickým vedoucím Jaroslav Dudl.

Výkonný výbor také jmenoval profesionálním trenérem svazu Jaroslava Hřebíka, jenž povede výběry do 18 a 19 let. Koučem výběru do 17 let se stal Jiří Štol, šestnáctku bude připravovat Roman Kučera.

Oficiálně svaz také oznámil jména nových zástupců ČMFS v komisích Evropské fotbalové unie (UEFA). V mediální komisi zůstane dosavadní generální sekretář Rudolf Řepka, místopředsedou komise pro futsal se stane její dřívější šéf Petr Fousek, do marketingové komise byl přijat svazový místopředseda Jindřich Rajchl a svazový šéf Ivan Hašek bude členem komise pro národní týmy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud