24. listopadu 2010 • 13:17

Liga je atraktivnější, těší předsedu Haška

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvedající se národní tým i ofenzivnější styl domácí ligové soutěže těší na konci podzimní sezony předsedu fotbalového svazu Ivana Haška. Ke spokojenosti prý však má daleko - v kvalifikaci ME si představoval zisk devíti bodů, v klubovém fotbalu mu zase chybí větší účast českých týmů v evropských pohárech.



´Český fotbal je vždy hodnocen podle reprezentace, která má za sebou těžké období. Proto byl Hašek spokojen především s duelem proti Skotsku.

"Nepamatuju, že bychom někdy tak výrazně Skoty přehráli. A to jsem už těch vzájemných utkání viděl hodně," připomněl svazový šéf na dnešním pražském setkání s novináři výkon mužstva v zápasu, který skončil těsnou výhrou 1:0.

Olomouci patří v tabulce třetí místoFoto ČTK


Připomněl však, že je třeba brát v potaz sílu současného celku. "Máme tři čtyři hráče, kteří hrají pravidelně ve velkých klubech. A když je zraněn Baroš, nemáme žádného pravidelně hrajícího útočníka," naznačil Hašek, že jeho nástupce Michal Bílek nemá zrovna jednoduchou roli.





Přesto věří, že i s těmito problémy má reprezentace reálnou naději postoupit na ME. A ještě větší radost mu dělají výkony jednadvacítky. "Ten tým ještě určitě neřekl poslední slovo. Naším přáním je účast na olympiádě," vyzdvihl práci, kterou s týmem odvádí trenér Jakub Dovalil.

Roman Hubník se spoluhráči slaví gól do sítě SkotůFoto Barbora Reichová (Sport)


Jako šéfa českého fotbalu Haška těší i to, že se začíná zvedat atraktivita ligové soutěže. "Jsem rád, že padá více gólů, nový vítr vnesly Olomouc a Plzeň, v závěru se díky ustálenější sestavě zvedla i Sparta. V jejím případě je vidět velký tlak na okamžité výsledky, i proto musí stále hledat nadějné zahraniční posily. Ať to je jakkoliv, Sparta bude stále silná a jediná dělá body do koeficientu," připomněl Hašek.



Stejně jako řadě expertů i jemu vadí především to, že v české lize vyrůstají talentovaní hráči, kteří brzy mizí v zahraničí. "Je špatné, když mladí hráči předčasně odcházejí. Někdy jako třeba v případě Kozáka se podaří po pár letech prorazit, ale jsou to výjimky. To by musely být obrovské talenty typu Rosického," poznamenal svazový šéf.

Mrzí ho, že už definitivně padla možnost získat pro reprezentaci sparťanského kanonýra Bonyho Wilfrieda. "Trochu jsme si na něj mysleli, ale tím, že nastoupil za Pobřeží slonoviny, je tato možnost pasé," podotkl Hašek.

Předseda ČMFS Ivan Hašek
Předseda ČMFS Ivan Hašek

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud