1. listopadu 2016 • 22:58

Dvě třetiny byly lehkovážné, všude jsme byli pozdě, smutnil sparťan Forman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty si nedokázali v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti švédskému HV 71 vybudovat dobrou pozici do odvety, podle útočníka Miroslava Forman se Pražanům první dvě třetiny vůbec nepovedly podle představ. Byl aspoň rád, že v závěrečném dějství po zlepšeném výkonu Sparta zkorigovala výsledek na 2:4.



"Prohráli jsme kvůli tomu, jak jsme do utkání vstoupili. Ty první dvě třetiny byly z naší strany špatné a takové lehkovážné. Nebruslili jsme, byli jsme všude pozdě, proto jsme ten zápas ztratili," řekl Forman po utkání novinářům.

Svou trefou ve 26. minutě snížil na 1:2, ale švédský celek v druhé části zvýšil na 4:1. "Věřil jsem, že nás ten gól nakopne a možná to tak trošku i bylo. Byly tam další šance, ale nedali jsme a vzápětí jsme dva góly dostali. To nás položilo. Naštěstí jsme se ve třetí třetině zmátořili a aspoň ten jeden gól dali," uvedl Forman.

V závěrečné třetině se Sparta snažila ještě co nejvíc vylepšit pozici do odvety, ale šance proměnila. "Posledních několik zápasů nestřílíme góly a neproměňujeme šance. Dáme maximálně dva tři góly za zápas, to je málo. V koncovce jsme špatní," prohlásil šestadvacetiletý útočník.

Formanovi je jasné, že za týden ve Švédsku se dá uspět pouze s lepším výkonem. "Víme, jak máme hrát, ale bohužel to neděláme. Řeči bohužel nestačí, musíme k tomu od začátku přistoupit jinak," uvedl druhý nejproduktivnější hráč Sparty v soutěži po zraněném Tomáši Netíkovi.

Duel přilákal do O2 areny 3612 diváků, tedy více než v 1. kole play off proti Kärpätu Oulu (2288), ale k extralize mají návštěvy evropské soutěže daleko. "Slyšet byli, ale není to jako nějaký lepší zápas na extralize. Ale musíme poděkovat těm, co přišli," dodal Forman.

Zleva útočník Sparty Petr Vrána a útočník Jönköpingu Mattias Tedenby
Zleva útočník Sparty Petr Vrána a útočník Jönköpingu Mattias Tedenby

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud