2. února 2013 • 05:22

Dallas zastavil sérii proher, Jágr rozhodl v nájezdech o výhře 4:3

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Uteklo 13 dní a byla tu repríza. Dallas znovu přivítal Phoenix a celý Texas asi vzpomínal na velké představení Jaromíra Jágra, který v první hrací den čtyřmi body smazal Coyotes. Ve druhém vzájemném utkání sice ze hry nebodoval, naopak o všechny tři branky Kojotů se postarali čeští hokejisté. Dvakrát se trefil Martin Hanzal, gól a asistenci zaznamenal Radim Vrbata. Přesto znovu rozhodlo číslo 68. Díky jeho úspěšnému nájezdu porazil Dallas svého soupeře 4:3.



První útok Stars nastoupil ve složení Jágr - Benn - Eriksson, ale stále bylo vidět, že ideální chemie mezi spoluhráči ještě nevznikla. První třetina byla hlavně urputným bojem, ještě v osmé minutě měly oba týmy na kontě jednu střelu na bránu. Pak ale udeřili nováčci Stars.

První gól utkání vstřelil v desáté minutě ve svém premiérovém zápase v NHL třiadvacetiletý Antoine Roussel, rodák z Francie. O tři minuty později pak navýšil skóre také svou první trefou obránce Brenden Dillon. Dobrou práci provedl u gólu i Tomáš Vincour.

Právě mladíci pomohli svému týmu protrhnout střeleckou nemohoucnost. Od zahajovacího zápasu sezony, v němž porazili 4:3 právě Phoenix, totiž Stars v dalších šesti utkáních vstřelili pouhých devět branek.

Za dalších pár vteřin přidal gól i Jamie Benn, bohužel to byla nešťastná teč střely Ekmana-Larssona. A byla nakonec připsána na konto Radimu Vrbatovi, který se tak proti Stars letos trefil už potřetí.

VIDEO: Gólový sestřih Dallas - Phoenix + nájezdy

Hned v první minutě druhé třetiny srovnal za pomoci odrazu od brankáře Lehtonena český útočník Martin Hanzal. A začínalo se znovu od začátku. Stars se v prostřední části utkání snažili tvořit hru, ale na každou šanci se příliš nadřeli. Naopak každá akce Coyotes jakoby měla znamenat přímé ohrožení brány domácích.

Přesto se Dallas dostal znovu do vedení. Svou střelu švihem opřel Michael Ryder o brusli jednoho z bránících hráčů a nejlepší střelec Stars loňské sezony zaznamenal svůj čtvrtý gól v tomto ročníku. Ale srovnání zařídil před koncem druhé třetiny znovu Martin Hanzal.

V třetí třetině konečně hra trochu nabrala na tempu, více šancí měl domácí tým, ale rozhodující gól nepadl. A zápas se nerozlouskl ani v napínavém prodloužení, a tak vítěze určily až samostatné nájezdy.

Za Phoenix tradičně uspěl svou patentovanou kličkou Radim Vrbata. Za Dallas se ale se štěstím trefil Jamie Benn a také Jaromír Jágr. A bylo rozhodnuto.

Vedle Jágra se v samostatných nájezdech proti Phoenixu prosadil i Jamie Benn
Vedle Jágra se v samostatných nájezdech proti Phoenixu prosadil i Jamie Benn

Odveta čeká oba týmy už ze soboty na neděli, tentokrát ve Phoenixu.

Dallas - Phoenix 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 0:0)
Branky: 10. Roussel, 13. Dillon, 35. Ryder, rozh. nájezd Jágr - 21. a 39. Hanzal (na první Vrbata), 15. Vrbata. Střely na branku: 24:34. Diváci: 18.101.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud