Zdeněk Janda
23. března 2013 • 21:01

Hejduk si proti Jágrovi nezahrál, v Coloradu se nevejde do sestavy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V Coloradu je legendou. Za klub nastupuje čtrnáctou sezonu, odehrál za něj 1014 zápasů. Ale ten závěr kariéry českému hokejovému útočníkovi Milanovi Hejdukovi hořkne. Naposledy se v utkání v Dallasu, který se hrálo v noci na neděli, vůbec nevejde do sestavy. „Není to příjemné, ale snažím se to brát s nadhledem,“ řekl Sportu krátce po dopoledním rozbruslení.



Z ledu šel jako poslední, když už ostatní byli dávno v autobuse. On, ve 37 letech, si přidával v bruslení. Protože proti Dallasu se u jeho jména objeví nepopulární nápis: healthy scratch. Tedy označení pro hokejistu, jenž je sice zdravý, ale nevejde se do sestavy.

„Rád bych týmu pomohl, ale trenéři mají jiný názor, takže s tím musím žít. Není to ideální situace, ale nic s tím neudělám,“ řekl smířlivě hokejista, jenž za Avalanche nastupuje od roku 1998 a odehrál za něj přes tisíc zápasů... A připsal si 804 bodů (375+429).

Milan Hejduk je z průběhu sezony trochu posmutnělý
Video se připravuje ...

Teď už ale má jasno. Tohle je pro něj definitivně poslední sezona. „Není nic, co by mě mohlo přemluvit. Když se nedostanu do sestavy posledního týmu Západní konference, tak už to asi nemá smysl,“ dodal s ironií v hlase. O tom, že ho čeká nejspíš poslední ročník, ale mluvil už během minulého léta.

Je vidět, jak ho aktuální situace to štve. Kouč Joe Sacco se ale rozhodl, že jeho střeleckými schopnostmi bude pohrdat, už v dosavadním průběhu sezony mu radikálně omezil čas na ledě.

„Ty konce kariéry jsou různé, ale musím se s tím naučit žít,“ dodal Hejduk, jenž se poté, až s hokejem po sezoně praští (play off se Coloradu nejspíš vyhne), bude věnovat trénování mládeže. A i svých dvou devítiletých synů – dvojčat.

„Rodina je to, co mě teď nejvíce naplňuje,“ připouští olympijský šampion z Nagana. Právě olympiáda ho katapultovala do velkého hokeje v NHL. V Avalanche ihned upoutal, vyhrál i Stanley Cup. Akorát ten konec si představoval trochu jinak...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud