Martin Tomaides
27. června 2014 • 12:24

Dražba talentů je tady! TOP 10 hokejistů před draftem NHL

Vstoupit do diskuse
0
  • Kluby NHL si v pátek znovu začnou vybírat hokejové klenoty.Kluby NHL si v pátek znovu začnou vybírat hokejové klenoty.FOTO: Koláž: iSport.cz

    V noci z pátku na sobotu se ve Philadelphii pro dva večery znovu otvírá tržiště s hokejovým mládím - draft NHL. Jasná jednička letos není, favoritů je hned několik, ale těmi největšími jsou útočník Sam Bennett a obránce Aaron Ekblad. Jeden z nich by tedy měl putovat do týmu Florida Panthers, který letošní první volbu vlastní. V prvním kole by se podle předpokladů mělo dostat také na české duo Jakub Vrána - David Pastrňák. Podívejte se na TOP 10 největších nadějí, 5 ze zámořských soutěží a 5 z Evropy,

  • 1. Sam Bennett, útočník, Kanada (Kingston, OHL)

    Kreativní křídlo platné na obou stranách kluziště. Bennett sbíral v poslední sezoně průměrně 1,6 bodu na zápas a díky jeho rychlosti a šikovnosti se z něj může stát ofenzivní démon.

  • 2. Aaron Ekblad, obránce, Kanada (Barrie, OHL)

    O téměr metrákovém obránci se mluví jako o jednom z nejlépe připravených hokejistů. Klidně by mohl příští rok naskočit rovnou do NHL. Silný a urostlý, navíc dobrý bruslař - sbírání bodů mu nedělá problém.

  • 3. Sam Reinhart, útočník, Kanada (Kootenay, WHL)

    Díky své všestrannosti bývá přirovnáván k Patrici Bergeronovi či Henriku Zetterbergovi. Má šikovné ruce a slušný přehled, vyniká hokejovou inteligencí a je dobrý vůdce. Během pár let bude v NHL nosit kapitánské céčko.

  • 4. Leon Draisaitl, útočník, Německo (Prince Albert, WHL)

    Nejvýše posazený Evropan na draftu. Tvůrce hry, velmi silný na puku. V dresu Německa si zahrál na šampionátu juniorů i dospělých. Jeho otec je mimo jiné trenérem Hradce Králové.

  • 5. Michael Dal Colle, útočník, Kanada (Oshawa, OHL)

    Mimo led je to prý nenápadný chlapík, jakmile nasadí brusle tak se nedá přehlédnout. V kanadském bodování juniorské OHL se vešel do nejlepší pětice a bývá přirovnáván k Ryanu Getzlafovi.

  • 1. Kasperi Kapanen, útočník, Finsko (Kuopio)

    Stejně jako jeho otec Sami, dlouholetý hráč NHL, ani Kasperi moc nevyrostl. Přesto je obrovsky šikovný, vyniká v soubojích 1 na 1 a velice těžce se zastavuje. Na první pětici ale asi stačit nebude.

    VIDEO: Šikovnost i odvaha zdobí Kapanena

  • 2. William Nylander, útočník, Švédsko (Södertälje)

    Michael Nylander ještě před pár lety válel v Rangers a byl dvorním nahrávačem Jaromíra Jágra, teď se na NHL chystá jeho syn. Dynamický rychlík umí kouzlit s hokejkou jako málokdo. Výhodou pro něj navíc je i to, že během poslední sezony si už v 17ti letech vyzkoušel švédskou nejvyšší soutěž.

    William NylanderFoto Reuters

  • 3. Kevin Fiala, útočník, Švýcarsko (HV 71)

    Mladý Fiala, jehož oba rodiče jsou Češi, válí poslední roky ve Švédsku a letos zaujal tím, že kromě MS 18 a MS 20 se zvládl zúčastnit i seniroského MS v Bělorusku. A rozhodně nezklamal. Není moc velký a nikdy z něj nebude obranář, ale je agilní, nevzdá žádný souboj a vyniká jemnou prací s holí.

    Kevin Fiala se snaží překonat brankáře Kovala.Foto Reuters

  • 4. Jakub Vrána, útočník, Česko (Linköping)

    Pražský rodák Vrána se s osmi trefami v sedmi zápasech stal nejlepším střelcem letošního šampionátu osmnáctiletých. Velice dobře bruslí a má čich na góly, letos se otrkával mezi dospělými ve Švédsku.

    Jakub Vrána se jako první český hokejista stal nejlepším střelcem na MS do 18 letFoto Barbora Reichová (Sport)

  • 5. David Pastrňák, útočník, Česko (Södertälje)

    Také Pastrňák zamíří do NHL ze Švédska, v severské zemi už je třetím rokem. Svůj ofenzivní talent a střelu jako z děla prezentoval poslední roky v Södertälje, naposledy nasbíral ve 36 zápasech 24 bodů.

    Útočník české hokejové dvacítky David PastrňákFoto Pavel Mazáč (Sport)

     

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud