22. listopadu 2015 • 10:33

Do NHL z druhé farmy. Brankář Langhamer přepisoval historii

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesty hokejové jsou nevyzpytatelné. Však si to představte, jste hokejovým gólmanem, draftem NHL projdete v 7. kole, po letech mezi juniory jste nováčkem v ECHL, až druhé zámořské farmářské lize a najednou zazvoní telefon z NHL a na druhé straně se ozve: "Ahoj, potřebujeme tě." Přesně to se stalo českému brankáři Marku Langhamerovi z Arizony.



Odchovanci pardubického hokeje pomohlo zranění jedničky Coyotes Mikea Smithe a časový pres. Arizona před sobotním duelem s Winnipegem už nestíhala povolat gólmana z farmy v AHL ve Springfieldu, a tak musela kontaktovat tým Rapid City Rush v ECHL. Tam od této sezony nově chytá také jedenadvacetiletý Langhamer.

Ve svém současném klubu rovnou přepisoval historii, a to je poznat i z pyšně psaného prohlášení na klubových stránkách mužstva z města Rapid City. "Hrdě oznamujeme jednu z nejdůležitějších zpráv historie tohoto klubu," stojí na stránkách u tiskové zprávy, jenž potvrzuje povolání juniorského reprezentanta do týmu Coyotes.

Langhamer se totiž stal prvním hráčem v historii Rush, který byl z ECHL povolán přímo do NHL. "To, že Marek je prvním hráčem, který nastartoval svou kariéru mezi dospělými u nás a byl povolán do NHL je obrovským úspěchem. Jak pro Marka, tak pro celý náš klub," chváli generální manažer a kouč v jedné osobě Joe Ferras.

Na svého českého svěřence pěl i dál pouze slova chvály. "Je to výborný chlapík se skvělým přístupem. Jeho budoucnost je velmi zářivá," přidal Ferras další superlativy.

V dresu Rapid City letos naskočil Langhamer do tří utkání a připsal si výhru, prohru i prohru v nastavení. Jeho procentuální úspěšnost činí 92,2% a průměr gólů na zápas je 2,92.

Zápas ve Winnipegu nakonec Arizona i s dohlížejícím Langhamerem na střídačce prohrála 2:3.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud