20. června 2017 • 10:40

Florida překvapila, pouští nejlepšího střelce. Ego dostalo ránu, říká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když nebudeme započítávat nováčkovské kontrakty, nikdo neměl v uplynulém ročníku NHL tak levného třicetigólového střelce, jako Florida. Nenápadný Jonathan Marchessault by své služby Panthers měl i v příštím roce poskytovat jenom za 750 tisíc dolarů, jenže klub ho nedokázal zařadit mezi chráněné hráče před rozšiřovacím draftem. Rána pro něj samotného i pro mnoho fanoušků.



Marchessault měl být pro Floridu před uplynulým ročníkem takovým doplňkem. V NHL měl na kontě jenom 48 zápasů a 8 branek. Nikdo nečekal, že se z něj stane takový pistolník. Samozřejmě další ročník může znovu pro nedraftovaného útočníka znamenat třeba přesun na farmu, ale zároveň z něj může být napodobenina Martina St.Louise, který si také proklestil cestu za uznáním, i když se mu přes malou výšku moc nevěřilo. To se ještě uvidí.

Nicméně je dost pravděpodobné, že kamarádi z šatny Panthers už vývoj rodáka z Quebecu budou sledovat jen z povzdálí, je velká šance, že o něj Florida přijde a Vegas po Marchessaultovi sáhne. Generální manažer Dale Tallon prý dělal všechno proto, aby si forvarda uhlídal a snažil se s vedením Golden Knights dohodnout na nedotknutelnosti svého střelce, ale podle hráčova agenta to nevyšlo.

„Řekl mi, že se kluby snažily dohodnout a Panthers za mé krytí nabídli volbu v draftu," řekl překvapený hráč pro TVA Sports. „Musím říct, že moje ego dostalo celkem ránu," dodal.

Těžko se divit. Ve zvláštní sezoně byl jednou z mála světlých stránek a příslibem do dalšího ročníku, kde navíc bude hrát za pakatel. Jenže Panthers před ním upřednostnili forvardy Aleksandra Barkova, Jonathana Huberdeaua, Vincenta Trochecka a Nicka Bjugstada, obránce Keitha Yandlea, Alexe Petrovice, Marka Pysyka a Aarona Ekblada a brankáře Jamese Reimera.

Je samozřejmě šance, že si generální manažer George McPhee vybere například zkušeného obránce Jasona Demerse, nebo slibného forvarda Reillyho Smithe, ale v kombinaci cena/potenicál se žádný nemůže Marchessaultovi rovnat.

„Jsem překvapený, že si mě klub nepohlídal. Myslel jsem, že jsem pro ně součást budoucnosti," řekl překvapeně.

Teď už si nejspíš balí kufry...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud