6. května 2015 • 12:00

CHAT: Jágrův přístup je inspirací pro všechny, řekl obránce Hejda

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Jak vyladit defenzivu? Jak si užívá atmosféru? Dá se to srovnat s tím, jak žila tehdejší Sazka Arena při šampionátu v roce 2004? Reprezentační obránce Jan Hejda, mistr světa z roku 2005 z Vídně, dnes odpovídal přímo z O2 Areny na vaše otázky!



O atmosféře v O2 Areně: "Je elektrizující a dodává nám energii. Ale komunikace na ledě, to je opravdu problém. Protože někdy neslyšíme jeden druhého. Ale jak už jsem říkal - ta skvělá atmosféra nám dodává energii. Díky za podporu."

Finsko nebo Rusko do čtvrtfinále: "Pokud chceme pomýšlet na medaile, musíme ve čtvrtfinále porazit kohokoliv. Ale pokud chcete opravdu slyšet odpověď, tak za mě Finsko."

O hokejové Slavii: "Slavia je opravdu ve složité situaci a budu věřit tomu, že se to tam zlepší. Samotného mě ta její aktuální situace trápí. A budu věřit tomu, že se zase vrátí do extraligy."

O kvalitě ledu: "V hale je dost teplo a na kvalitě ledu se to podepisuje."

O trenérovi reprezentace: "Vladimír Růžička je kvalitní kouč, je osobnost a hráči k němu mají respekt."

Jan Hejda

NatKrey, 6. května 2015
Zdravím! Nejprve bych připomněla, že doma máte velkou podporu jak na stadioně, tak u televiz. Vnímáte pokřikující fanoušky v O2 aréně nebo se je snažíte ignorovat? A co pro vás osobně znamená přítomnost Jaromíra Jágra v kabině? Děkuji za odpověď. Ať se Vám daří!
Děkujeme za podporu. Je příjemné, když vidíme, že lidi skandují. Dodává nám to energii. Je to super. Přítomnost Jaromíra Jágra? Jeho přístup k životu a hlavně k hokeji je inspirativní pro všechny. Děkuju moc za otázky, ale teď už musím jít do práce:) Jdu na trénink... Děkujeme moc za podporu a držte nám palce!
Igor , 6. května 2015
Honzo, nebylo by lepší skončit ve skupině na 4. místě a jít ve ČF na USA. Myslím, že by to pro nás byl lepší soupeř než Rusko. Na případném taktizování přece není nic špatného. Držím palce!
Ve čtvrtfinále se může stát cokoliv a je lepší si nevybírat soupeře. To je můj názor.
Adamm, 6. května 2015
Dobrý den Honzo, až skončíte kariéru v NHL, zůstanete v Americe žít, jak někteří bývalí čeští hráči nebo vás to táhne domů?
Moje děti jsou momentálně v Americe ve škole, teď si nedokážu představit situaci, že by musely změnit školu z Ameriky do Čech.
tomtom, 6. května 2015
Ahoj Honzo, jak vnímáte atmosféru v hale během zápasu? Není to spíše svazující? Dá se i přes ten řev slyšet komunikace mezi hráči na ledě? Díky tomtom
Je to elektrizující atmosféra, která nám dodává energii. Ale komunikace na ledě, to je opravdu problém. Protože někdy neslyšíme jeden druhého. Ale jak už jsem říkal - ta skvělá atmosféra nám dodává energii. Díky za podporu.
Robin9, 6. května 2015
Nejlepší hokejista na světě?
Ovečkin.
Marek, 6. května 2015
Jakého soupeře byste chtěl do čtvrtfinále ? Raději Finsko, nebo Rusko?
Pokud chceme pomýšlet na medaile, musíme ve čtvrtfinále porazit kohokoliv. Ale pokud chcete opravdu slyšet odpověď, tak za mě Finsko.
vojtik, 6. května 2015
Dobrý den Chtěl bych se zeptat , na 3 veci,myslíte že mame na to lepe branit,jaky je to hrat z jagrem ,a jak se vam libí MS 2015.preju hodne uspechu v karieře
Na obranu už jsem odpovídal. Hrát s Jágrem je pro všechny hráče týmu, ať jsou mladší nebo starší, inspirativní.
Steve, 6. května 2015
Ahoj Honzo, chtel bych se zeptat jak jsi spokojeny s praci kustodu a maseru, nechybi srandicky? Je nejaky rozdil mezi kustody v repre a v Coloradu? (Napln prace) dekuji za odpoved a at se vam dari v dalsim prubehu turnaje!
Naši kustodi jak v Coloradu, tak v reprezentaci, odvádějí svou práci na sto procent.
panSlavista, 6. května 2015
Ahoj Honzo, chci se zeptat, pokud skočíš za pár let s hraním v NHL, budeš se chtít vrátit aspoň na sezonu do Slavie? Rád bych Tě tam zas viděl hrát :) A ještě mě zajímá, proč Ti všemožní experti přes hokej přisuzují post defenzivního obránce, když před odchodem ze Slavie jsi byl jedním z klíčových ofenzivních obránců? V NHL si nikdo nemůže vyskakovat, ale určitě bys měl dostávat víc ofenzivních úkolů :) Ať se daří, přeju hodně úspěchů !!!
Slavia je opravdu ve složité situaci a budu věřit tomu, že se to tam zlepší. Samotného mě ta její aktuální situace trápí. A budu věřit tomu, že se zase vrátí do extraligy.
Vašek, 6. května 2015
Do NHL jste šel celkem pozdě, až někdy v 27 letech, věřil jste v době, kdy jste hrál za Mytišči, že si NHL ještě zahrajete a dokonce, že tam úspěšně vydržíte tolik let?
Abych řekl pravdu, tak jsem s tím nepočítal. V podstatě jsem to tam šel jenom zkusit. A vyšlo to.
Petr Sakrajsa, 6. května 2015
Jak se ti Honzo hraje po boku svych defenzivnich parťáků? A nemyslíš, že by už do hry po tolika minelách měl zasáhnout Kempný? Děkuji,Petr
Změny v sestavě jsou otázkou pro trenéra.
Viktor , 6. května 2015
Dobrý den...chtel bych se zetptat čím to je že obranci hrajete jak panenky??? i kluci na rybníku si hraju vic do těla, dohravaji souboje a nenechaji si ani metr ledu ??? PS : hodně stěsti a ať to 17.května cinka zlatě :-)
Je třeba brát ohled hlavně na velikost ledu. Na něm člověk musí hrát více pozičně, než hrát zbytečně agresivně a propadat.
Vašek, 6. května 2015
Ahoj Honzo, kolik let ještě plánuješ hrát NHL? A co potom návrat domů, Slavia nebo skončíš?
Doufám, že Slavia neskončí dřív, než já....
Daniel, 6. května 2015
Ahoj Honzo, chtěl bych se zeptat, zda už jste si vyříkali problémi v defenzivě a zaměřili se na oslabení? Jak se ti v Praze hraje? Jaká morálka panuje po Kanadě? Díky.
Samozřejmě na tom pracujeme a je to hlavní věc, která se musí zlepšit. Mistrovství světa v Praze v roce 2004 bylo to nejhezčí, které jsem odehrál a myslím, že tohle bude stejné. Morálka je bojovná, všichni věříme tomu, že se dostaneme na medailové pozice. Držte nám palce.
Nikola, 6. května 2015
Pěkný den, co je podle Vašeho názoru třeba v týmu pro další utkání ještě vylepšit?
Musíme vylepšit obrannou hru celého týmu. S tou nejsme spokojení.
kostas, 6. května 2015
dobrý den, jak se díváte nato ,že po zápase s kanadou se například jágr s voráčkem s protihráči skoro "pusinkovali" s úsměvy na tvářích ? je to ,tak že my se u televizí "nervujeme " a vy pak jdete společně na pivo ?
Zápas samozřejmě všichni hrajeme na sto procent, všichni chceme vyhrát. Ale po skončení zápasu jsme přeci jenom lidi a je to sport. A podání rukou po zápase je úplně normální sportovní gesto.
Lukyn, 6. května 2015
Ahoj, držíme palce ať se stane cokoliv :) jsme rádi, že aspoň někdo z NHL rád přijede :) Ať se daří !
:)Děkuju za podporu.
Pavel Dobrovolný, 6. května 2015
Dobrý den, Honzo. V čem je podle vás kouzlo t Růžičky?Že právě s nim jste toho tolik vyhrál? Díky za odpověd. a ať vám to jde!!
Růžička je kvalitní trenér, který je osobnost a hráči k němu mají respekt. Díky za podporu.
Marek, 6. května 2015
Zdravím, nemám žádný dotaz ;) jen přeju hodně štěstí. Rozdrťte je, sežerte je a vysklete s nimi plexisklo! Se všemi kdo vám stojí v cestě ke zlatým plackám! :)
Děkujeme moc za podporu. Všichni jsme rádi, že nám fandíte a že je tak skvělá atmosféra. Díky a držte s námi! Všichni do toho jdeme po hlavě.
Tereza Nešporová, 6. května 2015
Nemyslíte si, že prohra s Kanadou byla chybou obránců?
Hrajeme jako tým. Výhra i prohra je věcí celého týmu.
boobsoon68, 6. května 2015
Honzo,prosim tě co udělat pro to aby obrana fungovala,mě se zdá že ať sou obranné dvojice seskladané dobře,tak to neklape a máme 14 obdržených branek což je 2. nejhorší na turnaji??? díky za odpověď
Samozřejmě nás to trápí celý tým. Ale myslím si, že se to bude zlepšovat. Je to věc, na které všichni pečlivě pracujeme včetně trenérů. Díky za podporu.
Jiří Boček, 6. května 2015
Honzo jak vam sedi ledova plocha ?
Je v hale dost teplo a na kvalitě ledu se to podepisuje.
mistr, 6. května 2015
ahoj, ted máte slabší týmy, myslíš že vše vyhrajete a jak to vidíš ty
Každopádně teď musíme všechno vyhrát, jestli chceme pomýšlet na medaile.
Vašek, 6. května 2015
Ahoj Honzo, po MS ve Švédsku před dvěma lety sis stěžoval trenérské metody pana Hadamczika, myslím, že zaznělo, že hrajete bez systému. Jaký je rozdíl v taktické přípravě na zápas mezi Hadamczikem a panem Růžičkou?
To se nedá srovnat. Taktická příprava je precizní a věnuje se tomu opravdu skoro každý den. To může určitě potvrdit každý z hráčů.
Jirka, 6. května 2015
Dobrý den, zažil jste MS 2004 a to letošní. Změnilo se něco výrazněji v otázce organizace turnaje? A druhá otázka směřuje k nominaci na OH. S odstupem času, stojíte si stále za těmi vyjádřeními, nebo byste dnes svá slova přehodnotil? Děkuju moc za odpověď, hodně úspěchů jak v nároďáku, tak v NHL ;)
Organizace je hodně podobná a musím říct, že velice kvalitní. Jak tehdy, tak i teď. Co se týče ZOH, tak si za tím stojím, jenom bych se nejvydřoval k nominaci hráčů. To je jediné, co bych nekomentoval.
Martin, 6. května 2015
Dobrý den, chtěl bych se zeptat s kým jste na pokoji a s kým si nejvíce rozumíte z týmu ?
Jsem na pokoji s Tomášem Hertlem a celý tým jsme dobrá parta a všichni si mezi sebou rozumíme. Samozřejmě s Jakubem Voráčkem jsem hrál v Columbusu, takže k němu mám trochu blíž. Ale jinak to není, že bychom se bavili jenom po dvojicích. Jako celý tým si skvěle rozumíme.
bocibi, 6. května 2015
Jaké má náš tým přednosti? A jak si myslíte že na tomto MS dopadnete. Předem děkuji za odpověď a hodně štěstí ve vaší kariéře!
Dobrý den. Přednosti? Jsme silní v útoku, jsou tam zkušení hráči, kteří jsou hvězdy ve svých týmech. A všichni věříme v medaili a nejlépe ve zlatou. Díky za podporu.
Mariancfc, 6. května 2015
Dobrý deň , chcem sa spýtať či pozeráťe futbal , a ak áno komu fandíte .
Dobrý den. Už od mládí jsem sledoval Chelsea, té fandím. Hlavně jsem vždycky přál Petrovi Čechovi, líbí se mi, jak hraje. I jeho osobnost.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud