20. dubna 2017 • 14:51

Z hrobu hokeje až za českým titulem. Brno je nejlepší, jásal Kanaďan Mallet

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou si ho v zámořské East Coast Hockey League vyhlédly Pardubice. V soutěži, které se přezdívá hrob hokeje, předváděl Alexandre Mallet skvělé výkony. Bodoval, střílel góly, a navíc působil jako skvělý rušivý element pro soupeřovy řady. Pro ránu i nějaké to slovní pošťouchnutí nejde daleko. Teď je z něj český mistr.



V dresu Dynama se totiž nechytil. Odehrál 36 utkání a dal jedinou branku. O záchranu bojující Východočeši ho tak před uzávěrkou přestupů nabídli ostatním klubům. Ozvala se Kometa. A čtyřiadvacetiletý kanadský mladík ožil. Obránci soupeřů nemohli 95 kilo vážícího siláka odstavit od puku. Před bránou působil jako tank.

Zatímco „jeho“ Pardubice se v současnosti plácají v baráži a hrají o extraligový život. Malletovi se na krku houpe zlatá medaile. „Je to něco neskutečného. Na takový závěr ročníku jsem ani nepomyslel. Když mi Pardubice řekly, že u nich končím, byl jsem smutný. Pak nečekaně zavolala Kometa. Děkuju, že mi dali šanci,“ povídal dlouhovlasý bojovník, zatímco se mu pozvolna začínaly lesknout oči.

„Trenéři v Dynamu mi nedávali šanci. Když hrajete pět minut za zápas, nemáte šanci ukázat, co ve vás je. Chemie tam nebyla taková jako v Brně. Tady jsem dostal prostor, cítil jsem důvěru. To předtím nebylo,“ přiznal.

Lidi si ho v moravské metropoli zamilovali. A on je rovněž. „Ohromně jsem si to užil. Neumím to ani slovy popsat. Tohle jsem nezažil. Lidi tady byli v play off nepopsatelní. Takovou atmosféru v Americe nezažijete ani v NHL, natož v nižších ligách. Je to šílené. Česko je skvělé a Brno nejlepší!“ zařval, napil se piva a dal si řádného šluka kubánského doutníku, až se zadusil.

Majitele a trenéra Komety Libora Zábranského zaujal natolik, že mu ještě před koncem vyřazovacích bojů nabídl novou smlouvu. A Mallet ji přijal. „Zůstávám v Brně. Podepsal jsem tu kontrakt na další dva roky, za což jsem moc rád,“ usmál se a běžel společně se spoluhráčem Jakubem Krejčíkem odšpuntovat další lahev šampaňského.

Šampaňské stříkalo do všech stran, sprchu odstartoval Hynek Zohorna
Šampaňské stříkalo do všech stran, sprchu odstartoval Hynek Zohorna

Zábranský si nechtěl vzít pohár. Říkal jsem Leošovi, že si to chci ještě užít, hlásil
Video se připravuje ...

Čermák se konečně dočkal. Celý život hraju hokej kvůli tomuhle pocitu, hlásil kapitán
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ ZÁBĚRY: Takhle slavila Kometa po jednapadesáti letech mistrovský titul
Video se připravuje ...

Vlasy dolu! Ondřej Němec ostříhal kondičního trenéra Miloše Pecu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud