1. května 2017 • 21:30

Koukal o výbušném podpisu Hradci: Nabídka Pardubic byla virtuální

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Pardubicích ho mnozí považují za zrádce. Co udělal Petr Koukal? Dovolil si nevyužít nabídky Dynama a vydal se za lepším k rivalovi do Hradce Králové. Leckteří příznivci někdejší pardubické ikony trhají kartičky obdivovaného hráče, jiní jsou u vytržení, že k nim posila takového kalibru přichází. „Fanoušci si povědí svoje, ale s tím já nic neudělám. Někdo mi bude přát, jiný zase nadávat do zrádců,“ tuší 34letý útočník ve vůbec první reakci na přesun k týmu Mountfieldu.



V Pardubicích vydřel tři ligové tituly, býval jejich kapitánem, nejlepším útočníkem, hráčem a vyhlášeným mluvčím. Hvězda týmu, největší pracant, zkrátka eso. V Dynamu věřili, že právě Petr Koukal bude hlavním šoférem na nové cestě vzhůru. Ale spletli se.

Řadu let v těžké křeči se zmítající klub se dostal do obřích potíží a jen tak tak nedávno unikl sestupu. Petr Koukal po pěti sezonách strávených v KHL chce hrát výš, má silnější ambice, než záchranářské.

Jaký argument pro Mountfield byl nejsilnější? „Asi ten, že kluci v Pardubicích pořád neměli jistotu extraligy,“ reaguje Koukal. „Velkou roli sehráli i trenéři Hradce. I když jsem měl nabídku z Dynama, osobně jsem ji považoval za virtuální. Ta hradecká byla na stole, kdežto u Pardubic byl pořád strašák padáka. S rodinou jsem to usilovně probíral, bavil jsem se s dalšími lidmi, kteří vědí, o co jde. Po všech možných konzultacích jsem se nakonec rozhodl pro Hradec. A šel hned od toho, protože kdybych svoji volbu prodlužoval, jen bych se stresoval.“

Po angažmá v Nižněkamsku, Jokeritu a Jekatěrinburgu se těšil domů. Ale pozor, v jednu chvíli nebylo nic jistého. „Ještě během sezony mě chytlo přesvědčení, že do Ruska už nikdy více, ale časem to moje přesvědčení zase ustalo. V Jekatěrinburgu bych klidně zůstal dál, příjemné město, přímý let z Prahy. Ale nový trenér Krikunov na konci ročníku oznámil, že si chce přivést svoje hráče a z cizinců si přeje hlavně Kanaďany. Tím moje šance padly. A tak jsme začali jednat doma.“

Obsáhlý rozhovor s Petrem Koukalem čtěte v úterním vydání deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud