1. ledna 2014 • 15:38

Bude to určitě nepříjemný soupeř, varuje před Finskem Langhamer

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká juniorská reprezentace se dokázala na mistrovství světa ve Švédsku vyrovnat s nepříjemnou situací a v boji o postup do čtvrtfinále porazila hokejisty Slovenska. Vyhnula se tak bojům o záchranu a nyní se chystá na čtvrteční souboj s Finskem. O úspěchu či neúspěchu českého výběru bude hodně rozhodovat to, jaký výkon podá brankář Marek Langhamer, který odchytal tři ze čtyř zápasů na turnaji a vždy patřil k nejlepším hráčům na ledové ploše.


Devatenáctiletý Langhamer nasbíral všechny starty ve čtyřech dnech a chytat bude i ve čtvrtek. Musí se tak vypořádat s únavou. "S únavou se musí bojovat. Důležité je to, co po zápase děláte. Když se na to vykašlete, tak samozřejmě budete další den tahat nohy. Unavený jsem byl fyzicky i psychicky. Není to jednoduché, ale věřím, že to zvládnu," řekl Langhamer spolupracovníkovi ČTK.

Český tým skončil v základní skupině třetí a ve čtvrtfinále se tak vyhnul domácím Švédům, kteří na turnaji hrají před mohutnou podporou fanoušků fantasticky a bez ztráty bodu suverénně ovládli skupinu B. Ve čtvrtfinále družina trenéra Miroslava Přerosta zkříží hole s Finy, kteří jsou papírově přijatelnější.

"Bude to určitě nepříjemný soupeř, který nám nedá nic zadarmo. Pokud bych si ale měl vybrat, tak by to asi bylo Finsko," přiznal Langhamer, který na turnaji zatím inkasoval osm branek a připsal si 87 úspěšných zákroků.

Mladí reprezentanti se před play off museli stěhovat. Z menšího Malmö Isstadionu se přesunuli do nedaleké Malmö Areny, jež je hlavní halou světového šampionátu. Právě na jejím ledě se rozluští tajenka, jestli ze čtvrtfinále postoupí do bojů o medaile.

"Měli jsme kratší a lehčí trénink. Myslím si, že pro gólmana je to asi nejhorší, aby si zvykl na nové prostředí. Líbí se mi tady a jsem tady spokojený," pochvaloval si strážce českého brankoviště, jehož příprava na Finsko se od předešlých duelů neliší. "Večer si půjdu lehnout. Ještě nevím, jestli budeme mít rozbruslení. Soustředím se na to jako na předchozí zápasy," pousmál se Langhamer.

Pokud by se spoluhráči dokázal přes soka ze Skandinávie přejít do semifinále, šlo by o obrovský úspěch pro celý český hokej, který na juniorský cenný kov čeká už devět let. "Jsme hlavně rádi, že naše jména nebudou podepsaná pod tím, že hrajeme o záchranu. Určitě to ale v hlavách máme. Musíme myslet i na příští rok, aby kluci měli přijatelnější skupinu," dodal brankář zámořského týmu Medicine Hat Tigers, který měl být původně v juniorské reprezentaci dvojkou. Ve druhém zápase na turnaji ale dostal šancí místo Daniela Dolejše a už jej do branky nepustil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud