28. srpna 2014 • 09:43

Vettel dostane před závodem F1 v Monze nový podvozek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel se pokusí zlomit dosavadní nevydařený průběh sezony s novým podvozkem. Úřadující čtyřnásobný mistr světa, jenž letos stále marně čeká na vítězství, si po pátém místě v nedělní Velké ceně Belgie stěžoval na nevypočitatelné chování svého monopostu a vedení Red Bullu mu slíbilo změnu. Nový podvozek by měl mít k dispozici už na příští Grand Prix v Monze.


"Chápu Sebastiana, že je frustrovaný. Zvlášť, když týmový kolega vyhrál. Musíme pro něho postavit nový podvozek, jak nejrychleji to bude možné," řekl sportovní ředitel Red Bullu Helmut Marko magazínu Auto Bild Motorsport.

Sedmadvacetiletý Vettel, jenž v předchozích čtyřech sezonách formuli 1 s přehledem dominoval, nešetřil po závodě ve Spa kritikou. "Poslali mě na frontu, kde se bude střílet ostrýma, a mě to připadá, jako bych dostal do ruky dřevěnou hůl," prohlásil.

Jednu výměnu šasi už přitom Vettel v této sezoně vyzkoušel. Nový podvozek dostal před květnovou Velkou cenou Španělska. V Itálii se Grand Prix jede 7. září.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud