20. září 2014 • 15:35

Hradilek chce začít s přípravou na novou sezonu co nejdřív

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kajakář Vavřinec Hradilek má za sebou zdravotními problémy ovlivněnou sezonu, v níž podle svých slov s výjimkou jediného závodu nepředvedl vůbec nic. I proto chce letos začít s přípravou na novou sezonu dřív a příští rok by se rád vrátil opět do absolutní světové špičky. Po dvou sezonách automatické nominace však bude muset příští rok o místo v české reprezentaci bojovat s ostatními českými kajakáři.


Hradilek se celý rok potýkal s bolavým krkem, po jarním evropském šampionátu ve Vídni dokonce na tři měsíce přerušil sezonu. I proto obhájci titulu na mistrovství světa v Deep Creeku došly v semifinále na náročné a dlouhé trati síly a nepostoupil do bojů o medaile. "Přitom mě to tady od začátku na této trati hodně bavilo a myslím, že jsme měli na to, abychom titul měli doma v Čechách," prohlásil.

Jenže stejně jako Hradilek ani evropský šampion Jiří Prskavec a vicemistr Evropy Vít Přindiš do elitní desítky nepostoupili. Stříbrný medailista z olympijských her v Londýně Hradilek navíc vypadl i kvůli školácké chybě v závěru trati. "Je to zklamání. Je škoda, že si tu jízdu nezopakuju, protože mě bavila, byla to dobrá trať," prohlásil.

"Letos jsem ale nejezdil dobře. Bylo to těžké, ale kvůli zdraví jsem moc závodů letos neodjel, a ty, co jsem odjel, tak nebyly dobré. Až na jeden při nominačním závodu v Praze v Troji. Jinak jsem letos nepředvedl vůbec nic," uznal.

Jenže zatímco v posledních dvou sezonách mohl na nominačních závodech startovat jen pro zábavu, neboť loni měl místo v týmu jisté díky stříbru z Londýna a letos díky titulu mistra světa z Prahy, tak v příštím roce bude muset soupeřit s ostatními českými kajakáři. Volná budou dvě místa, neboť Prskavec má nominaci jistou jako mistr Evropy z Vídně.

"Já si myslím, že můžu být rád, že se hýbu a nemám problémy s krkem," našel Hradilek pozitivum na nevydařeném roce. Chci začít trénovat brzy, protože jsem dva a půl měsíce nic nedělal, takže bych rád v říjnu a listopadu toho odjezdil co nejvíc," plánoval.

Naopak ještě neví, jestli zamíří v zimě do Austrálie nebo na Nový Zéland, kam tradičně jezdívá, ale v letošní sezoně tam nebyl. "Zimní přípravu jsem ještě nenaplánoval, mám ještě hodně povinností. Ale budu tvrdě makat, abych příští sezonu mohl obhajovat výsledky z minulých let," prohlásil.

Nejdřív si ale odjede po MS v USA odpočinout do Kalifornie na dovolenou. "Udělat si pohodu, trochu si odpočinout, pomůže mi to, alespoň nebudu po návratu z USA vnímat ty vnější vlivy po tom nezdaru tady," podotkl.

Sám zůstal zklamaný jen chvíli. "Spousta lidí to nechápe, ale já se tím ježděním bavím. Baví mě, že můžu jezdit a cestovat. Za to jsem moc vděčný, takže po pár nepodařených závodech není důvod, abych byl skleslý," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud