21. září 2014 • 21:29

Hlasy po utkání 5. kola extraligy Slavia - Sparta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 5. kola hokejové extraligy Slavia Praha - Sparta Praha:


Ladislav Lubina (trenér Slavie): "Podívali jsme se realitě zpříma do očí. Když budeme mít optimální sestavu, tak možná můžeme být Spartě soupeřem. Dnes jsme museli moc improvizovat, rozpadlo se nám téměř všechno a pak se to projevilo na ledě. Z každého útoku nám vypadl jeden hráč, to je pak složité. Přesto jsme začali dobře, dali první branku, ale bohužel na úvodní minuty jsme nebyli schopni navázat. Byli všude o krok pozadu, z toho pramenily fauly. Rozhodlo se v přesilovkách v první třetině. Jediný gól, který jsme dostali při pět na pět, jsme si dali sami. Pak už si to Sparta hlídala."

Josef Jandač (trenér Sparty): "Dnes pro nás bylo důležité, že jsme dokázali rychle reagovat na první gól, který jsme stejně jako v předešlých utkáních dostali jako první. Vydařila se nám první třetina, ve které jsme dali tři góly z přesilovek. Tam jsme položili základ pro vítězství, které je pro nás hrozně důležité. Tolik se nám nedaří. Za stavu 5:1 se nám hrálo lépe, ale pořád jsou v naší hře věci, které musíme ze hry odstranit. Abychom mohli pravidelně bodovat, musíme na sobě ještě hodně zapracovat."

Jaroslav Hlinka (útočník Sparty): "Jsme rádi, že jsme konečně - po třech zápasech - vyhráli. O to je to lepší, že to bylo v derby. Stoprocentně byly klíčem přesilové hry. Zase jsme prohrávali, jako v každém zápase doposud, ale přesilovkami jsme to otočily a od té doby jsme zápas kontrolovali. Důležité taky bylo, že jsme dokázali vyrovnat rychle. Kdybychom dlouho prohrávali, tak by na nás ta deka spadla zase."

Adam Svoboda (brankář Slavie): "Každá prohra mrzí, v derby obzvlášť. Bylo to tragické. My jsme dobře nastartovali, ale pak přišla zbytečná vyloučení, která jednoznačně byla. Už je to druhý zápas, který jsme ztratili v oslabeních. Stejné to bylo v Pardubicích. Sparta jednoznačně a zaslouženě vyhrála. Potřebujeme, aby hrálo celé mužstvo 60 minut nadoraz. A hlavně zodpovědně. Nemáme třetího hráče dozadu, propadáme. Potřebujeme, aby se k Bedýnkovi (Bednářovi) a Vlasimu (Vlasákovi), přidala střední generace a mladí."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud