21. září 2014 • 21:53

Klíčové bylo, že jsme rychle vyrovnali, řekl Hlinka po derby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úspěšně zvládnuté přesilové hry a rychlá vyrovnávací branka byly podle útočníka Sparty Jaroslava Hlinky klíčovými momenty prvního pražského derby v sezoně. Sparta porazila hokejisty Slavie 5:2 a ukončila tak sérii tří porážek.


"Jsme rádi, že jsme konečně - po třech zápasech - vyhráli. O to je to lepší, že to bylo v derby," řekl Hlinka novinářům. Poukázal ale zároveň na fakt, že stejně jako v předešlých čtyřech kolech Sparta inkasovala jako první. "Důležité bylo, že jsme dokázali vyrovnat rychle. Kdybychom dlouho prohrávali, tak by na nás ta deka spadla zase," podotkl mistr světa z roku 2001.

Sparta v O2 areně inkasovala již po 80 sekundách, ještě v první třetině ale otočila vývoj duelu na 4:1. Zejména díky přesilovým hrám, ve kterých třikrát skórovala. "Přesilovky byly stoprocentně klíčem (k úspěchu). Otočili jsme to a od té doby jsme zápas kontrolovali," řekl Hlinka, který byl u všech přesilovkových gólů na ledě. Nakonec mu ale v oficiálním zápise zůstala branka a asistence.

Týmu trenéra Josefa Jandače se sice nevydařil začátek sezony, Hlinka to ale nepovažoval za velký problém. "Nemá cenu z toho dělat tragédii, je pořád začátek soutěže. Je fakt, že jsme prohráli třikrát, ale máme za sebou pět kol. Není čas věšet hlavy," uvedl Hlinka.

Sparťanský útočník ocenil i solidní atmosféru v libeňské multifunkční aréně. Sice nepřišlo přes deset tisíc diváků jako ve všech případech v minulé sezoně, ale 7126 diváků podle něho fandilo solidně. "Atmosféra byla super. Padlo hodně gólů, takže celkově super," pousmál se Hlinka.

Spartu nyní v úterý čeká zápas Ligy mistrů, ve které se představí v Mannheimu. A má šanci zajistit si postup do play off. "Máme nabitý program. Chceme uspět, protože to máme solidně rozehrané a byla by škoda, kdybychom to nedotáhli," dodal Hlinka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud