21. září 2014 • 22:29

Johnson ozdobil svůj návrat na plzeňský led dvěma góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký hokejový útočník Nicholas Johnson se poprvé po svém návratu do Plzně představil v extraligovém utkání na domácím ledě a pomohl dvěma góly k vítězství nad Mladou Boleslaví 6:1. Po svalovém zranění nastoupil poprvé v pátek na ledě Slavie a dnes pomohl protrhnout střelecké trápení Indiánů.


"Oproti předchozím utkáním jsme nic zvláštního nezměnili. Měli jsme v nich spoustu šancí a problém byl v tom, že jsme je nedokázali proměňovat. Ale o tom hokej je, někdy se k vám přikloní štěstí, jindy ne. My jsme ho dnes měli a i to nám pomohlo," řekl Johnson, který si po zisku titulu s Plzní v roce 2013 odskočil na jednu sezonu do německého Schwenningenu.

Jeho typický důraz a přímočarost dnes na hráče Mladé Boleslavi platily, což osmadvacetiletý Johnson dokumentoval dvěma góly v rozmezí sedmi minut druhé třetiny. "První gól jsem vstřelil po secvičeném signálu po vhazování. Lev to na buly zahrál dobře a rychle. Já jsem potom vystřelil a tím rychlým sehráním akce jsme asi překvapili jejich gólmana," popsal svoji trefu z 21. minuty.

O necelých sedm minut později se Johnson prosadil podruhé, když během přesilovky po dobré práci na brankovišti zvýšil náskok Plzně na 4:0. "Jozef Balej vystřelil puk od modré čáry, já jsem ho chtěl tečovat, ale zasekl se mi mezi bruslemi. Naštěstí jsem ho rychle našel a potom ho dorazil do prázdné branky. Byl to pro mě jednoduchý gól," prohlásil po šikovné dorážce jeden ze dvou zámořských hráčů v západočeském klubu.

Jeho kolega Ryan Hollweg dnes v sestavě Plzně scházel, protože ho disciplinární komise suspendovala na deset utkání za faul kolenem na Tomáše Vlasáka v předchozím utkání na Slavii. "Silně s tím nesouhlasím. Deset zápasů si to rozhodně nezaslouží," zastal se Johnson svého spoluhráče.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud