30. září 2014 • 13:43

Štybar o Königovi: Nejlepší volba, co mohl udělat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Když se Zdeněk Štybar dozvěděl o tom, jak se v otázce své cyklistické budoucnosti rozhodl Leopold König, uznale pokýval hlavou. Podle současného profesionála stáje Omega Pharma-Quick Step učinil König nejlepší rozhodnutí, jež mohl udělat, když zvolil barvy konkurenčního týmu Sky.


"Podle mého názoru to je nejlepší volba, co mohl Leo udělat, když jde do nejlepšího týmu pro Grand Tours a jednoho z nejlepších světových týmů, protože se bude učit od nejlepšího závodníka na Tour Chrise Froomea," řekl dnes Štybar ČTK a deníku Právo.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu dobře ví, o čem mluví. "Myslím, že to je to nejdůležitější mít před sebou někoho, kdo to zná, kdo si prošel kompletně tou přípravou. Tihle závodníci znají ty závody a znají nejlépe věci okolo, včetně těch nejhorších minusových bodů, které přijdou během závodů," vysvětlil Štybar.

"Na to všechno už je ten závodník připravený. A Leo bude mít tyhle informace zadarmo k dispozici, podobně jako jsem je měl - a ještě stále mám - já od Toma Boonena. To jsou informace, které se naučíte jen rokama. A Leo si jen na zkušenostech takhle uspoří tři čtyři roky," doplnil bývalý cyklokrosař Štybar, jenž se na silnici naplno vrhnul v roce 2012.

Věří, že v týmové hierarchii nebude König nikde na chvostu. "Bude otázka, jak se Sky postaví k Tour de France, ale jsou tam také Giro a Vuelta, které by třeba i mohl jet sám na sebe. Bradley Wiggins se chce více koncentrovat na dráhu, takže s ním si podle mého nebudou konkurovat. A když bude Leo jako superdomestik pro Chrise, tak to je nejlepší pozice, jakou může mít," domnívá se Štybar.

Připomněl, že i z této role lze dosáhnout na velký výsledek. "Když to vezmu zpátky, tak Froome byl z této pozice dva roky nazpět na Tour druhý po Wigginsovi. Může se tedy stát, že Leo dojede na Tour do pětky také," podotkl Štybar. "Bude to pro něj obrovská šance a nikde není psáno, že by třeba nemohl za dva roky zastoupit Chrise Froomea," uzavřel Štybar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud