23. října 2014 • 21:51

Chtěli jsme víc než Slavia a proto máme tři body, řekl Urban

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejvydařenější utkání v sezoně dnes odehrál útočník Tomáš Urban, který se gólem a dvěma asistencemi podílel na výhře hokejistů Liberce nad Slavií. Více než dvoumetrový hráč tak navázal na úterní vystoupení, kdy byl jediným střelcem Bílých Tygrů v souboji s Plzní. Zatímco v dohrávce 10. kola Liberec prohrál, dnes se radoval z výhry 4:1.


"Podle mě rozhodlo to, že jsme do toho dali srdce. Chtěli jsme víc než Slavia a proto máme tři body," řekl Urban novinářům. Spokojen byl i se svým osobním přínosem. "Hlavní ale je, že můj příspěvek pomohl a máme tři body. Takhle musíme šlapat dál," podotkl Urban, kterému pomohl přesun do druhé formace.

"Bylo to ale spíše takové nakopnutí. Trenér Čada se snaží, aby lajny měli zhruba stejný ice time, aby hráli všichni. Takže jestli jsem ve druhé nebo ve čtvrté je vlastně jedno. Snažím se ale odvděčit. Snad budu bodovat každý zápas," přál si devětadvacetiletý útočník.

Utkání se Slavií bylo již páté pod novým trenérem Rostislavem Čadou. Toho předchází pověst náročného a přísného kouče. "Přísný je, chce disciplínu, chce pořádek. Tak je to ale správné. Když to budeme respektovat a plnit, tak můžeme bodovat v každém zápase. Není to jednoduché zvykat si na něco jiného, na jiný systém, pokyny. Myslím ale, že celý tým se s tím vypořádává a budeme se snažit i nadále šlapat a bodovat," uvedl Urban.

Před utkáním se Slavií byl Liberec nejhorší tým extraligy na domácím hřišti. V Tipsport areně dokázali Severočeši za tři body porazit jen Hradec Králové při premiéře ve třetím kole. "Musíme doma sbírat body a musíme si sem natáhnout lidi. A natáhneme je sem jedině tím, když budeme vyhrávat. Nebo alespoň bodovat," řekl Urban.

I přes vítězství a čtyři vstřelené góly ale nebyla hra Liberce ideální. Zejména úvod zápasu byl rozpačitý. Přitom po utkání s Plzní prohlašoval kouč Čada, že tým rozhodně musí zapracovat právě na úvodu utkání. "My jsme si to říkali, v hlavách jsme to určitě měli. Nakonec se nám ale zápas povedl a máme tři body," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud