23. listopadu 2014 • 18:36

Petrohrad chce podle médií rozvázat smlouvu s brankářem Salákem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení Petrohradu plánuje rozvázat smlouvu s brankářem Alexandrem Salákem. Tvrdí to agentura R-Sport s odkazem na zdroje blízké klubu. SKA chce místo českého hokejového reprezentanta přivézt zpět Ilju Ježova z Togliatti.


Sedmadvacetiletý Salák chytá v KHL za Petrohrad od loňského roku a na konci této sezony mu má vypršet dvouletá smlouva. Klub se údajně snaží dohodnout s českým gólmanem na jejím rozvázání a domluvit se na finanční kompenzaci.

V minulé sezoně kryl Salákovi záda Ježov, v tomto ročníku český gólman utvořil v Petrohradu dvojici s Jevgenijem Ivannikovem. Z dosavadních 30 zápasů chytal Salák v devatenácti a připsal si na konto 14 výher.

S úspěšností zásahů 91,4 procenta na zápas patří účastníkovi letošního mistrovství světa a olympijských her pětadvacáté místo, jeho bývalý kolega Ježov je čtvrtý. Jeho návrat by měl být zpečetěn okamžitě poté, co se Petrohrad dohodne na konci smlouvy se Salákem.

Ambiciózní SKA je druhým nejlepším týmem KHL, nicméně z posledních pěti zápasů čtyři prohrál. V sobotu se Salákem v brance podlehl Dinamu Riga, jež je předposlední v tabulce Západní konference.

Strakonický rodák Salák má za sebou působení ve finském TPS Turku, švédském Färjestadu, jemuž vychytal v roce 2011 titul, a na Floridě, kde si ve dvou zápasech vyzkoušel NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud