4. ledna 2015 • 19:50

Musíme víc střílet, radí Klepiš recept na úporné obrany

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jakub Klepiš figuroval u všech gólovým momentů v utkání mezi Třincem a Karlovými Vary, ve kterém Oceláři uspěli 2:1 v prodloužení. Nejdříve po jeho krásném pasu otevřel skóre Erik Hrňa, aby při jeho vyloučení soupeř vyrovnal. Vítězství pak Klepiš vystřelil slezskému týmu v čase 61:04 povedenou ranou do horního rohu.


Obě mužstva v tabulce dělilo třicet bodů, ale na ledě nebylo znát, že jsou Oceláři suverénem dosavadního průběhu extraligového ročníku. "Nezáleží na umístění v tabulce, poslední může porazit prvního. My jsme čekali těžký zápas, věděli jsme, že ve vlastním pásmu hrají osobní obranu jeden na jednoho a že to bude úporné. A to se potvrdilo," řekl novinářům Klepiš.

Oceláři se ke gólovým příležitostem prokousávali sporadicky, častokrát se utápěli i v překombinovaných akcích. "A nejen dneska. Musíme více střílet. Kolikrát máme možnosti vystřelit přes beka, ale neuděláme to. Není to bezprostřední gólovka, ale pořád raději horší střela než špatná nahrávka. Je to věc, na které musíme zapracovat. Musíme více střílet a tlačit se do brány," souhlasil.

Karlovarská defenziva poprvé kapitulovala po přihrávce Klepiše, po jehož pasu zakončoval v čase 39:57 do odkryté branky Hrňa. Jenže gól do šatny hosty nezaskočil a v úvodu třetí části srovnali během vyloučení právě Klepiše. Vyloučení považoval za přísné a před usednutím na trestnou lavici se na rozhodčí za jejich verdikt zlobil.

"Dříve by se to nepískalo, ale je jiná doba. Naštvaný jsem samozřejmě byl, pár slov padlo. Ale s tím nic neudělám, oni to mají taky těžké, musí se rozhodnout hned," dodal smířlivě Klepiš. Poté si v prodloužení spravil náladu, když ho v přesilové hře rozhodl. A viditelně si oddechl.

"Větší radost bych měl, kdyby jsme vyhráli za tři body. Kdybych nebyl vyloučený, možná jsme to urvali v normální době. Ale i tak můžeme být rádi," řekl Klepiš. Se spoluhráči si přitom vyslechl během zápasu i pískot z tribun. "Nebyl to tak hezký hokej, jako když se hraje nahoru dolů. Tím ale nechci shazovat Karlovy Vary a že hrají hrozný hokej. To ne. Mají svůj styl a bylo těžké se přes ně prosadit," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud