26. ledna 2015 • 11:33

Lídra produktivity Hübla stíhá jen královéhradecký Mertl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Litvínovský útočník Viktor Hübl zaokrouhlil počet svých bodů v sezoně na 50 a v boji o premiérový triumf v produktivitě hokejové extraligy se mu rýsuje 11 kol před koncem pravděpodobně jediný konkurent. Druhý Tomáš Mertl z Hradce Králové ztrácí na šestatřicetiletého centra Severočechů tři body, třetí Martin Ručinský už má desetibodový odstup.


Hübl v neděli díky třem asistencím proti Plzni (4:1) odolal útoku osmadvacetiletého Mertla, který se čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí podílel na vítězství Mountfieldu 5:0 na ledě Sparty. "Je to bonus navíc. Daří se celému týmu a mně navíc i jako jednotlivci. Je to taková třešnička," řekl Hübl, který který má na kontě z 41 utkání 17 gólů a 33 asistencí.

Blíží se svému nejlepšímu výkonu v kariéře. V sezoně 2012/13 nasbíral v 52 duelech 58 bodů za 22 zásahů a 36 přihrávek. Skončil tehdy druhý za suverénním Martinem Růžičkou z Třince (83 bodů). Na pozici nejlepšího nahrávače má náskok sedmi přihrávek před sparťanem Jaroslavem Hlinkou. Z asistencí má Hübl větší radost než z gólů. "Mám rád, když můžu klukům připravit takovéhle branky," usmíval se po třech přihrávkách proti Plzni.

Hlavní je ale pro Hübla týmový úspěch a druhý tým tabulky by rád konečně ukázal svou sílu i v play off. Verva si pozici za suverénním Třincem upevňuje a prohrála jediný z posledních devíti zápasů. "Dobře bruslíme, máme výborný pohyb. Je těžké to bránit, zatím se nám daří, ale musíme v tom pokračovat. Vrací se nám forma ze začátku sezony, srovnali jsme se po pár zápasech, které se nám nepodařily. Chceme se co nejlépe připravit na závěr základní části a hlavně pak na ten vrchol sezony," dodal Hübl.

Mertl prožívá suverénně nejlepší ročník. Na kontě má z 41 utkání 47 bodů za 22 zásahů a 25 asistencí. Jeho dosavadním maximem bylo 35 bodů za 24 gólů a 21 přihrávek z 52 utkání základní části minulého ročníku. Sezonu, v které v prosinci na Channel One Cupu v Soči poprvé oblékl český reprezentační dres, tak má šanci korunovat triumfem v produktivitě.

Přiznal, že statistiky sleduje. "Je to asi moje nejlepší sezona, takže samozřejmě mám radost," řekl Mertl oficiálním stránkám klubu. Čtyřmi body na Spartě stylově oslavil jubilejní 500. zápas v extralize, o kterém neměl tušení. "To ani nevím. Tak to je paráda. K tomu ještě 5:0 výhra na Spartě, takže určitě super," uvedl českobudějovický odchovanec.

Mountfield potřetí za sebou naplno bodoval, s 65 body se posunul na páté místo a upevnil si pozici v první šestce pro přímý postup do čtvrtfinále. "Musíme udělat co nejvíc bodů. Jsme za to rádi, že jsme teď udělali pár zápasů. Teď musíme ještě přidat," dodal Mertl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud