29. ledna 2015 • 11:36

Hradec Králové posílí v boji o udržení Slovák Nosek a Španěl Tito

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Hradce Králové získali další dvě posily do boje o záchranu v první lize. Z Ružomberoku přestoupil slovenský obránce Martin Nosek, který se upsal na dva roky. Na půlroční hostování s opcí přichází španělský záložník Tito. Oba hráči uspěli na testech.


"Oba jsou fotbaloví. U Martina jsem si byl téměř jistý od prvního zápasu a ve středečním duelu mě o tom utvrdil. Tito je typický Jižan, má rád míč a umí se v souboji jeden na jednoho prosadit. Musí však zapracovat na fyzičce, jelikož nebyl ideálně připraven, ale to není neřešitelný problém," řekl trenér Bohuslav Pilný.

Osmadvacetiletý Nosek je odchovancem Dubnice, za kterou odehrál 117 utkání ve slovenské lize. Dalších 50 zápasů přidal v Ružomberoku. V roce 2007 se mihl i ve slovenské reprezentaci do 21 let. "Je to pro mě výzva, i když na jaře budeme hrát o setrvání v soutěži, což není tak úplně jednoduchá pozice," řekl Nosek.

Šestadvacetiletý Tito, celým jménem Alberto Malagón Amate, zatím většinu kariéry strávil v nižších španělských soutěžích. V roce 2013 odehrál devět zápasů za rakouskou Admiru Wacker Mödling. "Před rokem jsem nastupoval v nejvyšší rakouské soutěži. Myslím si, že to bude podobné, i když český fotbal je asi výše," míní Tito. "Jedná se o zajímavého hráče, který by měl mít pro svoji odlišnost v našem týmu prostor a mohl by přinést určité oživení," dodal trenér Pilný.

svd ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud