22. května 2015 • 10:42

Majitel Senators našel vhodného dárce jater mezi fanoušky klubu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Majitel Ottawy Senators Eugene Melnyk se díky anonymnímu hokejovému fanouškovi dočkal tento týden transplantace jater. Pětapadesátiletý Kanaďan našel vhodného dárce až díky klubu, který se obrátil na fanoušky poté, co hledání shody mezi příbuznými a přáteli rodiny selhalo. Na výzvu zareagovalo více než 500 příznivců Senators.


Melnyk se podrobil osmihodinovému zákroku počátkem týdne v nemocnici v Torontu a nyní se zotavuje na jednotce intenzivní péče. Podle lékařů je při vědomí a komunikuje. V pořádku je i dárce, z jehož jater byl odebrán štěp.

Melnyk, jenž získal Senators v roce 2003, se od ledna léčí kvůli blíže nespecifikované vážné nemoci a od konce dubna musel být hospitalizován. Bezvýsledné hledání vhodného dárce ukončil až jeden z fanoušků, který si ale nepřál zveřejnit svou totožnost. Lékaři neupřesnili ani to, zda se jednalo o muže, nebo ženu.

Lékař David Grant, který vedl transplantační tým, jen prozradil, že dárce chtěl, aby se Melnyk mohl dál těšit s rodinou a přáteli a především "aby přinesl do Ottawy Stanleyův pohár".

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud