22. května 2015 • 20:00

Volejbalisté v přípravě na Světovou ligu hladce prohráli s Íránem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští volejbaloví reprezentanti prohráli v přípravném utkání v Českých Budějovicích s Íránem 0:3. V sobotu se týmy střetnou znovu v Příbrami a pro svěřence trenéra Zdeňka Šmejkala to bude poslední zápasový test před vstupem do Světové ligy.


Domácí výběr dokázal s Íránem, který v předchozím ročníku Světové ligy skončil čtvrtý a na mistrovství světa šestý, držet krok pouze v druhém setu. Úvodní sadu prohrál rozdílem sedmi bodů, v závěrečné prohrával až o dvanáct.

Taktovku zápasu pevně třímal v rukou Saíd Marúf, jehož odborníci považují za nejlepšího nahrávače na světě. Jeho bleskurychlé a těžko čitelné nahrávky dělaly české obraně obrovské problémy.

"Írán potvrdil svoji kvalitu. My se celý zápas nevyrovnali s jejich rychlostí nahrávky. Čekali jsme to, ale nemáme to tolik v oku, nestíháme bránit. Musíme se z toho poučit a připravit se na sobotní zápas v Příbrami," řekl spolupracovníkovi ČTK trenér Šmejkal.

Šmejkal nasadil tři nahrávače, ani jeden však nedokázal domácí tým dostat do rytmu. "Nahrávač Marúf jasně potvrdil, že patří k nejlepším na světě. Stačí se podívat na výsledek, dělali si s námi, co chtěli. Musí se ale vzít v potaz, že to bylo naše první utkání. Spousta lidí spolu ještě nikdy nehrála, zato Írán v této sestavě hraje už delší dobu," řekl nahrávač Zdeněk Haník.

Další nahrávač Jakub Janouch si postěžoval, že český tým sám soupeři ulehčil situaci. "Írán má samozřejmě výborný tým. My se ale v kompletním složení sešli teprve v tomto týdnu, jsme spolu jen tři nebo čtyři dny, podle toho naše hra vypadá. Věřím, že to bude lepší," prohlásil Janouch.

Do Světové ligy vstoupí čeští volejbalisté 30. května v Japonsku, jejich dalšími protivníky ve skupině jsou týmy Koreje a Francie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud