24. května 2015 • 08:44

Kopecký po skvělém vstupu do sezony na titul ještě nemyslí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Automobilový jezdec Jan Kopecký má za sebou ideální vstup do nové sezony. Tovární jezdec Škody proměnil ve vítězství oba své starty s novým vozem Fabia R5 a vykročil za dalším českým mistrovským titulem. Třiatřicetiletý pilot ale tuší, že ještě vyhráno nemá.


"Se vstupem do sezony jsem spokojeni. Druhá soutěž, druhé vítězství. A téměř maximální počet bodů. Super," řekl Kopecký v rozhovoru pro ČTK a web autosport.cz po skončení Rallye Český Krumlov, kterou díky nejlepšímu času v poslední rychlostní zkoušce vyhrál.

Kopecký kraluje průběžnému pořadí MČR, na celkový triumf ale ještě nemyslí. "To je ještě daleká cesta. Čeká nás dost soutěží, navíc Barumka je s koeficientem 1,5, takže bude hodně důležité tam zajet dobrý výsledek," poukázal na to, že v srpnové zlínské rallye bude ve hře 120 bodů místo obvyklých 80.

Loňský šampion asijsko-pacifického šampionátu v domácím mistrovství bojuje o prvenství zejména s Václavem Pechem. Na dubnové Rallye Šumava Pech po technických problémech odstoupil hned první den, v Českém Krumlově se jejich vyrovnaný souboj rozhodl až v posledním testu. Pech sice jede se starším vozem Mini Cooper kategorie S2000, nové fabii R5 je ale vyrovnaným soupeřem.

"Vzpomeňte si, jaké problémy měl Venca s autem první rok, dostával od nás na každé soutěži dvě minuty. Rok na to jel s námi vyrovnaně a další rok před námi. Máme čas, auto je nové," podotkl Kopecký a poukázal na technické rozdíly obou kategorií S2000 a R5. "R5 nikdy nebude jako WRC nebo dvoulitry, nejde to," řekl.

Mladoboleslavský tým se ale stále věnuje vylepšování nového modelu. "Musíme se podívat na data a kouknout, kde to fungovalo, kde ne, a pokročit s tím dopředu," uvedl Kopecký. "Testuje se pořád, vše je pro nás nové. Program je hodně napjatý," doplnil závodník z Kostelce nad Orlicí. Týmu navíc pomohou data z náročné Portugalské rallye, kde momentálně startují Fin Esapekka Lappi a Pontus Tidemand ze Švédska.

Start v závodě mistrovství světa čeká i Kopeckého, který se v červnu představí na Italské rallye. "Jsem přihlášený. Doufám, že tam nebude tak pršet jako tady," řekl Kopecký, jehož hned o týden později čeká třetí díl českého šampionátu - Rallye Hustopeče.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud