27. května 2015 • 10:52

Knapková chce z ME další medaili, věnuje se ale změně svého stylu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Od obnovení mistrovství Evropy ve veslování v roce 2007 se skifařka Miroslava Knapková z akce nikdy nevracela bez medaile. Úspěšnou sérii se bude snažit prodloužit i o víkendu v Poznani, kde bude útočit již na pátý titul v kariéře.


"Jsem ráda, že se Evropa vrátila. My jsme dříve měli tři Svěťáky a mistrovství světa na top úrovni. Je to další závod, kde se můžeme porovnat," uvedla Knapková pro ČTK a iDnes.cz.

Ze začátku sice evropský šampionát nebyl pro řadu veslařů příliš zajímavý, navíc se konal na konci sezony, Knapková se však stejně jako na MS pravidelně utkávala s hlavními rivalkami - Jekatěrinou Karstenovou z Běloruska a Bulharkou Rumjanou Nejkovovou.

"Takže kvalita závodů se neměnila. Třeba jsme dojížděly vedle sebe spolu s Bulharkou a já si myslela, že na konci povolí, protože já jsem trénovala, ale nebylo to tak," pousmála se olympijská šampionka z Londýna, která má ve sbírce vedle čtyř zlatých medailí i tři stříbrné.

"Teď se cítím v pohodě, jedu se pokusit získat další medaili. Jako obhajobu to neberu. Jak říká trenér: ty předešlé už mi nikdo nevezme," uvedla svěřenkyně Tomáše Kacovského.

Zatímco pro Ondřeje Synka bude ME prvním velkým závodem sezony, Knapková už má za sebou start ve Světovém poháru. V Bledu byla druhá. "Po fyzické stránce jsem na tom byla velmi dobře. Ve finále se ale ukázalo, že mám problém s dráhovým tempem. Na tom jsme pracovali," řekla Knapková, která se pro tuto sezonu zaměřila na změnu svého veslařského stylu.

"Snažíme se, aby to bylo trošku agresivnější. Abych jela vyšší frekvencí, což mi nejde," uvedla čtyřiatřicetiletá skifařka. "Chci se udržet ve špičce. Za patnáct let je nějaký vývoj, mění se to," poukázala na délku své veslařské kariéry. Navíc ženskému skifu v posledních letech dominuje australsko-novozélandská dvojice Kim Crowová - Emma Twiggová. "Po Londýně ostatním odskočily a já se k nim chci dostat," řekla Knapková.

V Poznani však ani na jednu z nich nenarazí, síly poměří zřejmě až v závěrečném závodě Světového poháru v Lucernu a poté na mistrovství světa ve francouzském Aiguebelette na přelomu srpna a září. "Šampionát bude hlavní kvalifikací na olympiádu, soustředí se na něj všichni. I já. Myslím na to pořád, sezona k tomu směřuje. Je to klíčové," dodala Knapková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud