30. prosince 2015 • 20:54

Kanonýr Hrňa za Plzeň poprvé skóroval a trefil hned výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší střelec minulé extraligové sezony Erik Hrňa uplatnil svůj potenciál poprvé po příchodu z Třince i v plzeňských barvách. Sedmadvacetiletý útočník se ve čtvrtém utkání za Škodu dočkal své premiérové trefy a v Ostravě jí hned strhnul vítězství na stranu Západočechů.


Indiáni ve Vítkovicích zvítězili 4:2 a vítězný gól připadl Hrňovi, který se ve 49. minutě povedeně trefil pod horní tyčku. "Tomáš Svoboda mě parádně křížně našel a já myslel jen na to, abych to dostal na bránu. Naštěstí to tam spadlo. Velká radost z gólu i z toho, že nám pomohl ke třem bodům," řekl Hrňa novinářům.

Útočník se po minulé sezoně snů zatím trápil. Pouhé tři branky v Třinci ho stály místo v kádru Ocelářů, vsetínský rodák se nyní zkouší chytit jiskru na západě Čech. Čekáním na první gól se prý nesvazoval. "Já jsem nad tím nepřemýšlel. Tahle sezona je zatím na góly pravda bídná. Měl jsem nějaké nahrávky, tak byly nahrávky. Teď přišel i gól, za což jsem pochopitelně rád," řekl Hrňa, který v uplynulém ročníku nasázel celkem 33 branek a nyní je teprve na čtyřech.

Sedl si v lajně s dalším nováčkem Tomášem Svobodou a Miroslavem Preisingerem. Třetí formace Škody se gólově prosadila už v předešlých bitvách. "Tomáš mi to dnes parádně nahrál, ale celá naše celá lajna si sedla. Doufám, že to bude ještě lepší. Zatím těch zápasů bylo jen pár a určitě se to dá dále zlepšovat," řekl Hrňa.

Plzeň dnes ve Vítkovicích ovládla první a třetí dějství, jen ve druhé části vypadla z role. "Druhá byla fakt tragická. Hecnuli jsme se potom v šatně. Řekli jsme si, pojďme dát góly a urvat remízu. A dali jsme tři góly a otočili to. Do třetí třetiny už jsme nastoupili úplně jinak," řekl Hrňa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud