30. prosince 2015 • 22:11

Musíme takhle pokračovat dál, přeje si litvínovský Kubát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté posledního Litvínova i potřetí v sezoně porazili Spartu a po podařené výkonu doufají, že se konečně odrazí ze dna tabulky. Obránce Karel Kubát, který rozhodl v 51. minutě o vítězství nad Pražany (3:1) šťastnou vítěznou trefou, si přeje navázat bojovný výkon a ještě zaútočit na desítku pro play off. Na tu úřadující mistr ztrácí devět bodů.


Sparta se stala pro trápícího se šampiona v sezoně oblíbeným soupeřem. Po dvou výhrách 3:2 po samostatných nájezdech tentokrát Verva proti ní bodovala i naplno. "Asi se na Spartu vždycky hecneme. Jsem rád, že to takto dopadlo," řekl novinářům Kubát.

Zimní stadion Ivana Hlinky zaplnila nejvyšší návštěva sezony 5765 diváků a Kubát ocenil, jak fanoušci týmu pomohli k úspěchu. "Musím pochválit diváky, ti nás hnali dopředu. Byl skoro plný barák. Fanoušci byli úžasní," řekl Kubát.

Pro Litvínov hodně důležitou bitvu rozhodl v 51. minutě, kdy nerozhodný stav 1:1 prolomil bekhendovým nahozením z úhlu, které i za přispění teče Marka Hrbase skončilo za Tomášem Pöpperlem. Kubát předtím zachytil sparťanský pokus o brejk a sám předvedl úspěšný výpad do útoku.

"Naštěstí jsem to zachytil. Nikdo mě nenapadal, řekl jsem si, že mám čas a zkusil jsem to hodit před bránu. Někdo to naštěstí tečnul a prošlo to tam," popisoval Kubát klíčový moment.

Litvínov se oklepal z předešlých tří zápasů bez bodového zisku a na ledě působil úplně jiným dojmem. "Byla tam bojovnost, dohrávali jsme je a hlavně jsme bruslili dozadu. Útočníci nám pomáhali. Taky jsme stříleli a měli jsme hráče před brankou. První gól byl z dorážky, druhý šťastný a třetí do prázdné branky," pochvaloval si Kubát, že týmu konečně zápas vyšel podle představ.

Úřadující šampion i přes úspěch zůstává stále o čtyři body za třináctými Karlovými Vary. Musí bojovat hlavně o únik z posledních dvou pozic, znamenajících baráž o udržení. Ale ve vyrovnané soutěži nejsou nereálné ani myšlenky na předkolo play off. "Musíme takhle pokračovat dál, jinak vyhrávat nebudeme. Bylo by super, kdyby se nám podařilo odrazit ode dna a postoupili jsme do té desítky," dodal Kubát, který v sezoně 2013/2014 působil ve Spartě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud